Bayram Tatilinde Vaka Sayisi Artinca Hastaneler Eski Günlerine Döndü

Saglik Bilimleri Üniversitesi Van Egitim ve Arastirma Hastanesinde Kurban Bayrami tatili sonrasi korona virüs vaka sayisinin artmasi nedeniyle geçmis dönemde oldugu gibi yeni alanlar olusturuldu.

Bayram Tatilinde Vaka Sayisi Artinca Hastaneler Eski Günlerine Döndü
Korona virüs vaka sayisinin en yüksek oldugu iller arasinda yer alan Van’da, Van Egitim ve Arastirma Hastanesine günlük basvuru sayisi bin kisiyi buldu. Asi oranin az oldugu ve vaka sayisinin da yüksek oldugu Van’da hastane yönetimleri yeni kararlar almaya basladi.

Hastane yönetimi, daha önce normal poliklinik hizmeti verdigi alani ‘covid alani’ olarak eski haline dönüstürdü.

“Daha genis alanlara ihtiyaç duyuldu”

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan Hastane Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Kamil Yavuzer, Kurban Bayrami öncesi vaka sayisinin az olmasi nedeniyle hastanenin küçük bir alaninda korona virüs hizmeti verdiklerini, bu alanda günlük 300-350 basvuru kapasitesine sahip oldugunu hatirlatti. Bayram tatiliyle birlikte günlük basvuru sayisinin bin civarinda seyretmesi nedeniyle daha genis bir alana ihtiyaç doyuldugunu ifade eden Bashekim Yavuzer, “Hastane polikliniklerinden girisi bagimsiz olan yeni covid-19 alani olusturduk. Bu alanda kayit, PCR, kan alma, hasta bekleme bölümleri iyilestirildi. Burada saglik personelimizle beraber, daha büyük alanda iyi bir hizmet sunmaktayiz. Bu tamamen vaka sayisinin artmasi nedeniyle olusturdugumuz bir alandir. Sehrimizde asi oranlarinin artmasiyla beraber vaka sayisinin düsmesi, bunun düsmesiyle beraber alanlarimizi tekrar eski haline getirmegi umuyoruz” dedi.



“Hastalarimizin önemli bir kismini asi yaptirmayanlar olusturuyor”

Daha önce yapmis olduklari çalismalardan ders çikardiklarini dile getiren Yavuzer, sözlerini söyle sürdürdü:

“Radyoloji alanini dikey bölerek iki farkli giris olusturarak. Burada covid ve normal hastalari ayri sekilde hizmet alabilecegi yeni alanlar olusturduk. Hem hastalarimiz hem de çalisanlarimiz bu alandan gayet memnunlar. Asi yapilmasina ragmen serviste yatan korona virüs hastalari var. Ancak bu Saglik Bakanligimizin vermis oldugu verilerle tamamen örtüsüyor. Serviste su an takip ettigimiz hastalarimizin önemli bir kismini ise asi yaptirmayan vatandaslarimiz olusturuyor.”
Kaynak: İHA