Antalya'nin Gündogmus Ilçesindeki Orman Yanginini Söndürme Çalismalari Araliksiz Sürüyor

Rüzgarin etkisiyle anlik olarak bazi bölgelerde etkili olan yangin, ekiplerin yogun çabasiyla kismen kontrol altina alindi.

Antalya'nin Gündogmus ilçesindeki orman yanginini söndürme çalismalarina gece de devam ediliyor.

Ortakonus Mahallesi'ndeki ormanlik alanda 29 Temmuz'da çikan yangin, rüzgarin etkisiyle yayildi. Sarp bölgede yer aldigi için alevlere müdahale güçlükle yürütülüyor.

Yüksek sicaklik, düsük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayilan alevler, Ortakonus'un yani sira Çarizözü, Senir, Naragaci, Balkaya ve Ümütlü mahallerine siçradi.

Alevler ilçe merkezini de tehdit ettigi için Gündogmus ilçe merkezi tedbir amaçli bosaltildi.

Ekipler, yangin olan bölgelerde söndürme çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Rüzgarin etkisiyle anlik olarak bazi bölgelerde etkili olan yangin, ekiplerin yogun çabasiyla kismen kontrol altina alindi.

Bölgeye sabahin ilk isiklariyla birlikte havadan da etkili müdahalenin baslayacagi bildirildi.

- "Sözlerim cimbizla çekildi"

Söndürme çalismalarini hizmet binasinda degerlendiren Gündogmus Belediye Baskani Mehmet Özeren, gazetecilere yaptigi açiklamada, yanginin bir an önce söndürülmesi için çaba harcadiklarini söyledi.

Bir televizyon programinda yaptigi açiklamalarin yanlis anlasilmalara neden oldugunu belirten Özeren, "Canli yayinda yaptigim açiklamalarin içinden 23-24 saniyelik bir kisim cimbizla çekilerek, linç kampanyasina dönüstürüldü. Devletimizin sefkatli eli her zaman evi yanan magdur vatandaslarimizin yanindadir. Ben her vatandasimizin yanindayim, söndürme çalismalarina da katiliyorum." dedi.
Kaynak: AA