Zaferin 99. Yili Manisa'da Coskuyla Kutlanacak

30 Agustos Zafer Bayraminin 99. yili Manisa’da coskulu bir sekilde kutlanacak. Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Baskomutanlik Meydan Savasi ile Anadolu’daki düsmanin ayak izlerinin silindigini ve Anadolu topraklarinin ebedi olarak yurt haline geldigini belirtti.

Zaferin 99. Yili Manisa'da Coskuyla Kutlanacak
Sadece Türk tarihine degil dünya tarihine de damgasini vuran Baskomutanlik Meydan Savasinin sonunda elde edilen zaferin 99. yili tüm yurtta oldugu gibi Manisa’da da coskuyla kutlanacak.

30 Agustos Pazartesi günü 09.00’da Atatürk ve Milli Egemenlik Anitina çelenklerin sunulmasi ile baslayacak olan kutlamalar Fatih Sergi Salonunda açilacak olan fotograf sergisi ve ardindan Manisa Valisi Yasar Karadeniz’in makaminda tebrikleri kabulü ile devam edecek. Program kapsaminda Manisa’daki sehitlikler ziyaret edilerek tüm sehitler için dua edilecek. Zafer Bayrami coskusu, Manisa protokolünün katilacagi Zafer Bayrami Resepsiyonu ile sona erecek.

Manisa Valisi Yasar Karadeniz de 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajinda su ifadelere yer verdi: “Yurdumuzun düsman isgalinden kurtulusunu müjdeleyen ’30 Agustos Zafer Bayrami’ tarihimize damgasini vurmus essiz bir kahramanlik örnegidir. 26 Agustos 1922 günü baslayan Baskomutanlik Meydan Savasi ile vatan topraklarindan düsmanin ayak izleri silinmis ve Anadolu topraklari bizlere ebedi yurt olarak kazandirilmistir. Bugün bizlere düsen de ayni suur ve ruhla, ecdadimizin emaneti vatanimiza ve Cumhuriyetimize sahip çikmak, ülkemizin gelismesi için var gücümüzle çalismaktir. Milletimiz dün oldugu gibi bugün de geçmisten aldigi ilhamla bu mukaddes emanetin sorumlulugunu milli birlik ve beraberlik suuru içinde hür ve bagimsiz yasama kararliligini ilelebet sürdürecektir. Tarihimizin en önemli dönüm noktasi ve milletimizin hürriyet ve bagimsizlik fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Agustos Zaferi, ayni zamanda bagimsiz yasamak isteyen birçok ulusa da yol göstermistir. Büyük bir coskuyla kutladigimiz 30 Agustos Zafer Bayrami münasebetiyle basta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere vatanimiz ugruna canini feda etmis sehitlerimizi ve ebediyete intikal etmis gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyor, aziz milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en içten duygularimla kutluyorum.”
Kaynak: İHA