Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev'den 30 Agustos Zafer Bayrami Mesaji Açiklamasi

'Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani degerlere bagliligi ve ilkeli dis politikasiyla Türkiye Cumhuriyeti, bugün de diger uluslara ilham kaynagi olmaya devam etmektedir'.

Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreteri Bagdad Amreyev, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayimladigi mesajda, "Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani degerlere bagliligi ve ilkeli dis politikasiyla Türkiye Cumhuriyeti, bugün de diger uluslara ilham kaynagi olmaya devam etmektedir." ifadesini kullandi.

Amreyev, mesajinda, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini olusturan Kurtulus Savasi'nin muzaffer neticesini tüm dünyaya ilan eden 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 99. yil dönümünün idrak edildigini belirterek, "Büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani degerlere bagliligi ve ilkeli dis politikasiyla Türkiye Cumhuriyeti, bugün de diger uluslara ilham kaynagi olmaya devam etmektedir." degerlendirmesinde bulundu.

Bu önemli günde, Türkiye'ye ve kardes Türk halkina en içten tebriklerini sundugunu, ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, Kurtulus Savasi'nin tüm kahramanlarini saygiyla andigini vurgulayan Amreyev, Türk Dünyasina birlik ve beraberlik diledigini kaydetti.
Kaynak: AA