TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi '30 Agustos 1922 Hepimiz Için Gurur Günüdür'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, 30 Agustos 1922’nin Türk milletinin bagimsizlindan asla vazgeçmeyeceginin ilan edildigi tarih oldugunu belirterek, “Bu büyük zafer, hepimiz için gurur günüdür” ifadesini kullandi.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Hisarciklioglu, tarihin Türk milletinin kimsenin boyundurugu altinda ve tutsaklik içinde yasayamadigini ve yasayamayacagini gösterdigini aktararak, Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin söz konusu durumun en güzel örnegi olduguna isaret etti. Hisarciklioglu, 30 Agustos’un Türk milletinin bagimsizlik ve bir arada yasama iradesinin en net ifadesi oldugunu belirterek söyle devam etti:

“30 Agustos 1922, milletimizin bagimsizligindan asla vazgeçmeyeceginin ilan edildigi tarihtir. Bu büyük zafer, hepimiz için gurur günüdür. Ecdadimizin bize kazandirdigi bu güzel tarihe ve degerlere sahip çikmak zorundayiz. Milletimiz hiç kimsenin boyundurugu altinda, tutsaklik içerisinde yasamamistir, yasayamaz. Bu bilinçle beraber biz is dünyasinin temsilcilerine düsen en önemli görev ülkemizin ekonomisini büyütmek, istihdam ve yatirim istahimizi her zaman canli tutmaktir. Gelecegimiz için canlarini feda eden ve bugün sahip oldugumuz imkânlarin temellerini atan, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm sehit ve gazilerimize layik olabilmek için var gücümüzle çalisacagimizi bir kez daha ifade ediyor, tüm milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutluyorum.”
Kaynak: İHA