Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Demir, Gençlerle Bir Araya Gelerek Projelerini Anlatti

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, bir araya geldigi gençlere projelerini anlatti.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Demir, Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Subesi tarafindan yürütülen Gençlik ve Spor Bakanligi Gençlik Projeleri Destekleme Programi kapsaminda desteklenen "Sessiz Kusaktan Z Kusagina Kent ve Mekan" Projesi'nin tanitim toplantisina katildi.

Mustafa Demir, Samsun'un gelecek vizyonundan söz etti, gençlere çesitli tavsiyelerde bulundu.

Kent için çizdikleri 3 ana vizyona isaret eden Demir, "Bir, yatay kalkinmayi Türkiye'de en iyi basaran hatta dünyaya örnek olacak bir kent olma noktasinda vizyonumuz var. Iki, topragimizi, havamizi, suyumuzu ve cografyamizi çok iyi korumak ve kollamak durumundayiz. Üç, bu sehirde yasayan tüm insanlarin hayatina olabildigince pozitif katki saglamanin pesindeyiz. Bütün projelerimizi buna göre sekillendiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Okulda alinan egitimlere hayat tecrübesinin de eklenmesi gerektigini bunun için anne baba ve büyüklerin tecrübelerinin önemli oldugunu ifade eden Demir, sunlari aktardi:

"Bize gelen her öneriyi dikkate aliyoruz ve öneri sahibiyle paylasarak çalisiyoruz. Bilginiz olsun. Bu sehir bölgenin merkezi. Samsun, Türkiye'nin en güzel sehri. Dünyanin en güzel sehirlerinden bir tanesi. Bunun da kiymetini bilelim. Hep birlikte sehrimizi gelecege tasiyacagiz. Üç ana vizyon üzerindeyiz. Bunlarin araçlarina ulasma noktasinda ana konumuz bilgi, bilim ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanma hedefi. Bunu istiyoruz. Bunlarin disinda olusturmak istedigimiz baska bir sey daha var. Bu sehre ait kültür, sanat ve edebiyat alanlarini nasil gelistirebiliriz. Bizi biz yapan degerleri olabildigine toplum hayatina yansitmak istiyoruz."

Kaynak: AA