Rektör Sade Açiklamasi '30 Agustos Zaferi, Birlik Ve Beraberlik Ruhunun En Somut Örnegidir'

Konya Ticaret Odasi (KTO) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Türk milletinin karakterin bagimsizligin sembolü oldugunu belirterek, 30 Agustos’un birlik ve beraberlik ruhunun en somut örnegi oldugunu söyledi.

Rektör Sade Açiklamasi '30 Agustos Zaferi, Birlik Ve Beraberlik Ruhunun En Somut Örnegidir'
Konya Ticaret Odasi (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi. Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, her yil büyük bir coskuyla kutlanilan 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümünü kutlama heyecani içerisinde olduklarini ifade ederek, “Zafer Ayi olarak bilinen Agustos ayi, tarih boyunca Türk milletinin unutulmaz zaferlerine taniklik etmistir. Basta Malazgirt Zaferi olmak üzere Otlukbeli Zaferi, Çaldiran Zaferi, Mercidabik Zaferi, Belgrad’in Fethi, Mohaç Zaferi, Kibris’in Fethi ve 30 Agustos Zaferi gibi nice zaferler Agustos ayi içerisinde kazanilan sanli zaferlerimizdendir. Bu zaferleri, Anadolu’da ilelebet varligini sürdürme mücadelesi olan 30 Agustos Baskomutanlik Meydan Muharebesi ile taçlandiran yüce milletimiz, isgalcilere karsi hiçbir surette esaret altina girmeyecek oldugunu birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir inanç ve fedakarlikla göstermistir” dedi.

Sayisiz mücadele ve basariya sahip olan kahraman Türk milletinin; dünyada hürriyet, bayrak, vatan ve millet sevdasiyla bilindigini ve yüceltildigini belirten Rektör Sade, “30 Agustos Zaferi, dünyada esi benzeri olmayan bir kahramanlik destanidir. Istiklal Savasi’nda, düsman kuvvetlerinin ülkeden tamamen çikarilmasi yolunda Baskomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat yönetimi ile vatan topraklari geri alinmis, 19 Mayis 1919 tarihinde yanan mesale, bu sefer tüm yurdu aydinlatmis ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizligi müjdelenmistir. Bütün imkansizliklara, yokluklara, ümitsiz sartlara ragmen tek yürek, tek millet halinde büyük bir inançla ‘Ya Istiklal! Ya Ölüm!’ naralariyla yazilmis bir kahramanlik destani olan 30 Agustos Zaferi, birlik ve beraberlik ruhunun en somut örnegidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bagimsizlik benim karakterimdir’ sözlerinde oldugu gibi Türk milletinin karakteri de bagimsizligin sembolüdür. Kahraman askerlerimizin kanlariyla renklenmis ay yildizli bayragimiz göklerde dalgalandikça, minarelerden ezan sesleri yükselmeye devam ettikçe milletimiz var olacaktir” seklinde konustu.

Tüm insanlik için arastiran, gelistiren ve üreten bir Türkiye’nin, zalimin korkusu, mazlumun umudu olmaya devam edecegini ifade eden Sade, “KTO Karatay Üniversitesi olarak yetistirdigimiz her ögrencimize varligimizin dayanagi olan Karatay Medresesi’nin dokusunu hissettirecek ve sanli Türk milletinin kizil kaniyla karis karis imzalanan zaferlerini durmaksizin hatirlatacagiz. Gayretinde oldugumuz bu çaba ile Türk gençliginin egitimle taçlandirilmis zaferlere ulasmalarinda ögrencilerimize her daim dayanak olacagiz. Bu duygu ve düsüncelerle, büyük zaferin yil dönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan topraklarini bizlere emanet ederek bu ugurda canlarini feda eden aziz sehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle aniyor, yüce Türk milletinin ve kahraman silahli kuvvetlerimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA