(Özel) Yavru Aslan Boyuna Bakmadan Saga Sola Kükredi

Bursa Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin yeni maskotu 3 yavru aslanin dogal ortamindaki gibi yanina yaklasan bakicisina bile kükremesi dikkat çekti. Boyuna bakmadan kükreyen yavrular, korktuklari anda ise hemen ortamdan uzaklasiyor.

(Özel) Yavru Aslan Boyuna Bakmadan Saga Sola Kükredi
Zoopark’in Afrika Savanasi adi verilen bölümünde yer alan ‘Kaptan’ ile ‘Inci’ adli Afrika aslanlari, biri disi ikisi erkek olmak üzere 3 tane saglikli yavru dünyaya getirdi. Yaklasik 4 aylik olan aslanlarin boylarina bakmadan saga sola kükremeleri ziyaretçilerin ilgisini çekti. Yavru aslanlarin korktuklari anda hemen bulundugu ortamdan uzaklasmalari ise tebessüme sebep oldu.

Yaklasik 206 bin metrekare alanda 136 türden bin 100 hayvanin bulundugu Bursa Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, normallesme süreciyle birlikte insanlarin akinina ugradi. Yilda 1 milyon ziyaretçiye ulasilan hayvanat bahçesinin yavru aslanlarina Günes, Çinar ve Vezir isimleri verildi.

Nesli tükenmekte olan hayvanlarin yer aldigi kirmizi listede hassas kategorideki Afrika aslanlarinin sayisi böylece 5’e yükselmis oldu. Yavrularin cinsiyet tayini, ilk muayenesi ve agirlik ölçümleri, ziyaretçilerin ve çocuklarin merakli bakislari arasinda veteriner ekip tarafindan yapildi. Çocuklarin göstermis oldugu ilgiye ragmen aslan oldugunu unutmayan yavrular kükremeyi ihmal etmedi. Bakicilarinin sürekli onlarla ilgilenmesine ragmen onlari gördüklerinde dahi dislerini göstermeleri dogal hayata kisa sürede alistiklarini gösterirken, korktuklarinda ise hemen uzaklasmalari dikkat çekti.

10 yildir hayvanat bahçesinde bakicilik yapan Önder Sevim, “14 Mayis 2021 tarihinde dünyaya geldi. Anne yaklasik 2 ay yavrulariyla yakindan ilgilendi. Daha sonra ilgilenmeyi birakti. Biz özel formüllü hazirladigimiz mama ile onlari besledik. Daha sonra sira ile yagsiz dana kiyma, kusbasi ve kemikli et vermeye basladik. Hayvanlari biz elimize alip beslemiyoruz, sevmiyoruz. Biz onlarin dogasini bozmamak ve vahsi ortamlarina adapte olmalari için çalisiyoruz. Bize bile kükrüyorlar. Biz hayvanlari evcillestirmiyoruz. Sabah beslemesini yaptiktan sonra bu alana saliyoruz. Burada güneslenip oyunlar oynuyorlar. Biraz daha büyüdüklerinde anne ve babasiyla birlikte alana salacagiz” dedi.

Kaynak: İHA