Kosu Maratonundaki Dalginlik Sürücüleri Çileden Çikardi

Eskisehir’de düzenlenen Yari Maratonu ve Spor Festivali nedeniyle trafige kapatilan caddelere bir anlik dalginlikla araçlarin girmesi sonrasinda yasanan karmasa sürücüleri çileden çikardi.

Kosu Maratonundaki Dalginlik Sürücüleri Çileden Çikardi
Eskisehir’de Sazova Kültür Merkezi önünden baslayan yari maraton nedeniyle sporcularin geçis güzergâhlarinda bulunan Istasyon Caddesi, Porsuk Bulvari, Ahmet Kanatli Caddesi, Atatürk Caddesi ile Istasyon Caddesi arasinda kalan yol, Basin Sehitleri Caddesi, Ali Fuat Güven Caddesi, Atatürk Bulvari ve Ulusal Egemenlik Bulvari araç trafigine kapatildi. Trafige kapatilan Vali Ali Fuat Güven Caddesi bir anlik dalginlik sonucunda trafige açildi. Maraton kosusu devam ederken caddeye giren araçlar sporculara tehlikeli anlar yasatti. Araç sürücüleri ise bu duruma isyan etti.

Öte yandan bazi araçlar maraton güzergâhindan geçerek yollarina devam ederken, bazilari ise girdikleri yoldan geri geri gitmek zorunda kaldi.

“Bir anda arkamizda kuyruk oldu”

Yari maraton nedeniyle trafige kapatilan yola giren otomobil sürücüsü Melih Önel, saskinligini dile getirdi. Bir anda arkasinda kuyruk olustugunu söyleyen Önel, “Yollari kapattilar o yüzden gidecegimiz yerlere gidemiyoruz su anda. Yolun kapali oldugunu biliyoruz ama bu kadar uzun sürecegini tahmin edemedik. Yolun basinda ne oldugunu bilmiyorum. Bir anda arkamizda kuyruk oldu. Baya bekleyecegiz yapacak bir sey yok. Illaki izin verecekler” diye konustu.



“Yolu açtilar bir anda”

Trafige kapali olan Vali Ali Fuat Güven Caddesi’ne giren kamyon soförü ise yolun açik oldugunu ve o yüzden girdigini iddia etti. Evinin çok yakinda oldugunu ama gidemedigini ifade eden kamyon soförü su sekilde konustu:

“Yolun basinda yolu açtilar bir anda. Öylelikle biz bu yola girdik. Açik diye girdik ve bu seferde buraya da kapattilar. Evim surada çok yakin ama gidemiyorum."
Kaynak: İHA