Korkunç Kazada Ölenler Için Savci DNA Örnegi Istedi

Izmir-Aydin Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazasinda alev alarak yanan otomobilde hayatini kaybeden 4 kisi için savci DNA örnegi istedi.

Korkunç Kazada Ölenler Için Savci DNA Örnegi Istedi
Edinilen bilgiye göre, kaza sabah saat 07.30 siralarinda Izmir-Aydin Otoyolu’nda bulunan 75. Yil Selattin Tüneli’nde meydana geldi. Izmir istikametinden Aydin’a gitmekte olan Emre Söylemez yönetimindeki 10 CEK 93 plakali otomobile, ayni yönde seyreden Murat Aslan idaresindeki 35 AE 2020 plakali kamyon arkadan çarpti. Çarpismanin ardindan otomobil alev alarak yanmaya baslarken, otomobilde bulunan 4 kisi yanarak hayatini kaybetti. Kazayi gören çevredeki sürücülerin ihbari üzerine kaza yerine itfaiye, 112 Acil Saglik ekipleri, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Emre Söylemez ve kamyon sürücüsü Murat Aslan saglik ekiplerince hastaneye kaldirildi. Meydana gelen korkunç kazada yasamini yitirenlerin kimlikleri ise belirlendi. Itfaiyenin söndürdügü otomobilde hayatini kaybedenlerin Hüseyin Söylemez (53), esi Fatma Söylemez (47), kizlari Minel Söylemez (21) ve yakinlari Emir Gezici (10) oldugu ögrenildi. Yaralanan otomobil sürücüsü Emre Söylemez’in de durumunun agir oldugu ögrenildi. Hayatlarini kaybedenlerin cenazeleri, savcinin incelemesinin ardindan otopsi için Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. 4 cenazenin sabah saatlerinde otopsilerinin yapildigi, cesetlerin yanmis olmasindan dolayi savcinin DNA örnegi istedigi aktarildi. Cenazeler ve yakinlarindan örnek alindiktan sonra islemlerin tamamlanacagi ve cenazelerin ailelerine teslim edilecegi ögrenildi.

Üniversite için yola çikmislar

Kazanin ailenin Aydin Adnan Menderes Üniversitesinde okuyan kizlari Minel’i Balikesir’den Aydin’a götürürken gerçeklestigi iddia edildi. Güvenlik kamerasi kayitlarini inceleyen ekipler, otomobilin tünele girmeden önce henüz belirlenemeyen bir nedenle durdugunu, bu sirada arkadan gelen kamyonun otomobile çarpip tünel girisine kadar sürükledigini ve otomobilin alev aldigini tespit etti. Kaza ile ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA