Bursa Is Dünyasindan Karadeniz Çikarmasi

Bursa is dünyasinin çati kurulusu Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) meclis üyelerinden olusan yaklasik 100 kisilik heyet, tarihi degerleri ve dogasiyla ülkemizin en güzel kentlerinden olan Trabzon ve Rize’ye çikarma yapti.

Bursa Is Dünyasindan Karadeniz Çikarmasi
BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay ve Meclis Baskani Ali Ugur’un yani sira yönetim kurulu, meclis divan üyeleri ve konsey baskanlarindan olusan is dünyasi temsilcileri, Karadeniz’in kadim sehirlerinden Trabzon ve Rize’ye is gezisi programi gerçeklestirdi. Programina ilk olarak Trabzon ile baslayan heyet, Vali Ismail Ustaoglu ve Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ile bir araya geldi.

Trabzon Ticaret Borsasi Baskani Eyyüp Ergan ve yönetim kurulu üyelerinin konugu olan BTSO heyeti, ardindan 2015 yilinda kardeslik protokolü imzaladigi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi’ni ziyaret ederek Oda Baskani M. Suat Hacisalihoglu’ndan da Trabzon ekonomisi ve Oda çalismalarina iliskin bilgiler aldi. Baskan Hacisalihoglu, 4 OSB’nin faaliyette ve 2 OSB’nin de yapim asamasinda oldugu Trabzon’da hayata geçecek ‘Trabzon Yatirim Adasi Endüstri Bölgesi’ndeki son çalismalar hakkinda da heyete bilgiler aktardi.

Hacisalihoglu, 2.7 milyon metrekare dolgu alan üzerine kurulacak ‘Trabzon Yatirim Adasi Endüstri Bölgesi’nde gida teknolojisi, biyoteknoloji, nanoteknoloji ve saglik teknolojisi, savunma sistemleri, güvenlik teknolojisi, uzay ve havacilik, bilisim teknolojisi, telekomünikasyon, elektronik ve otomasyon, otomotiv teknolojileri alanlarinda yatirimlarin yer alacaginin altini çizdi. Hacisalihoglu, Trabzon Yatirim Adasi Endüstri Bölgesi’nin 14 bin kisiye istihdam saglayacaginin da altini çizdi.

Bursa is dünyasi heyeti, Trabzon programinin ardindan Rize’ye geçti. Burada Rize Iyidere Belediye Baskani Saffet Mete’yi ziyaret eden heyet, daha sonra Rize Belediyesi’nde Baskan Rahmi Metin ile bir araya geldi. BTSO heyeti, Karadeniz programi kapsaminda Mart 2016’da kardeslik protokolü imzaladigi Rize Ticaret ve Sanayi Odasi’nda Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saban Aziz Karamehmetoglu ve Meclis Baskani Sükrü Cevahir’i ziyaret etti. Heyet ardindan Rize’de çay endüstrisinin rekabet edebilirlik kapasitesinin gelistirilmesi hedefiyle kurulan Çay Arastirma ve Uygulama Merkezi’nde (ÇAYMER) incelemede bulundu. BTSO heyetine burada Rize Ticaret Borsasi Meclis Baskani Resul Okumus ve ÇAYMER Genel Müdürü Selçuk Azman merkezde yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler aktardi.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, ülkelerin kalkinmasina kentler ve bölgelerin yön verdigini söyledi.

Üreten, istihdam olusturan ve ihracat yaparak ekonomiye deger katan sehirlerle Türkiye’nin hedeflerine daha saglam adimlarla ilerleyecegini ifade eden Burkay, 40’in üzerinde makro projeyi kent ekonomisine kazandiran BTSO’nun son 8 yilda bir uzmanlik merkezi haline geldigini söyledi.

Baskan Burkay, “Biz de BTSO olarak ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ vizyonumuzu ortaya koyduk. Bursa’mizin, Türkiye’mizin kalkinma hedeflerindeki öncü rolünü daha da güçlendirecek projeleri hayata geçiriyoruz. Bursa is dünyasinin bu basarisinda farkli kültürlerden ve kentlerden gelerek yatirim ve üretim yapan is insanlarimizin büyük katkisi var. Gerek Bursa’miz gerek Rize ve Trabzon yesil dogasi, çaliskan insani ve Türkiye’ye kattigi degerlerle öne çikan önemli kentlerimizdir. Kentler arasindaki isbirligi köprüsünün artmasiyla daha güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte insa edecegiz.” dedi.

BTSO Meclis Baskani Ali Ugur, Oda meclis üyeleriyle birlikte verimli bir ‘Trabzon - Rize Is Gezisi’ programi gerçeklestirdiklerini belirterek, “Trabzon ve Rize ülke ekonomimize önemli katkilar saglayan iki önemli kent. Hem tarim hem ticaret hem de sanayide önemli markalara sahip. Önümüzdeki dönemde Bursa ile Trabzon ve Rize arasindaki güçlü baglarin daha da saglamlasacagina yürekten inaniyorum.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA