Belediye Baskanlari 30 Agustos Zafer Bayramini Kutladi

İçel’de bazi belediye baskanlari ile siyasi parti il baskanlari, yayimladiklari mesajla 30 Agustos Zafer Bayramini kutladi.

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Atatürk’ün önderliginde, 30 Agustos 1922’de zaferle taçlanan Baskomutanlik Meydan Savasi ile Anadolu’nun isgalden kurtarildigini hatirlatarak, "Esine rastlanmayacak bir mücadele örnegi vermis olan milletimiz, içinde oldugu yokluk ve yoksulluk döneminde dahi hiçbir ülkenin boyundurugu ve esareti altinda yasamayacagini tüm dünyaya ilan etmistir. 21’inci yüzyilin ilk çeyreginde yakin cografyamizdaki gelismeler de dikkate alindiginda, Ulusal Kurtulus Savasi’nda cephede, ardindan çagdaslasma yolunda ulusumuzun vermis oldugu mücadeleler, hiç akillardan çikarilmamasi gereken tarihi derslerle doludur" dedi.

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, 30 Agustos 1922’de kazanilan Büyük Zaferin, aziz ve sanli Türk milletinin essiz destanlarindan biri olarak tarihe yazildigini belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde kazanilan ve Kurtulus Savasimizin basariya ulasmasinda büyük önemi olan Büyük Zaferin ardinda, milletimizin istiklal ve hürriyet aski, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarligi vardir” ifadelerini kullandi.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz ise Baskomutanlik Meydan Muharebesinin, Türk tarihinin dönüm noktalarindan biri oldugunu vurgulayarak, "Yüce milletimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasinda gösterdigi essiz kahramanlikla, vatanimizi ve milletimizi yok etmek isteyenlere karsi birlik ve beraberlik ruhuyla bu büyük zaferi kazanmis, bagimsizlik ve hürriyetinden ödün vermeyecegini, sonsuza kadar var olacagini tüm dünyaya göstermistir" diye konustu.

AK Parti İçel Il Baskani Cesim Ercik de mesajinda, 30 Agustos’un, tarih sayfalarina gömülmek istenilen bir milletin yeniden ayaga kalktigi, özgürlügünün ve bagimsizliginin boyunduruk altina alinamayacagini dünyaya haykirdigi gün oldugu ifade ederek, söyle dedi; "30 Agustos, ’ya istiklal ya izmihlal’ tercihiyle bas basa birakilan bir milletin, bagimsizlik ve onuru için neleri göze alabileceginin en açik ispatidir. Milletimizin basarilarla dolu kutlu yürüyüsünde en önemli dönüm noktalarindan biri olan 30 Agustos Zafer Bayramini büyük bir heyecan cosku ve gururla kutlayacagiz. Bu destan; Türk milletinin bagimsizliga ve özgürlüge olan inancinin kararli bir yansimasidir."
Kaynak: İHA