Baykar Akinci Taarruzi Insansiz Hava Araci Teslimat Ve Kurs Bitirme Töreni

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir: 'Savunma Sanayii Baskanligi olarak, güvenlik güçlerimizi ileri teknolojiye haiz ürünlerle donatmak amaciyla, kritik alt sistem ve teknolojilerde azami ölçüde milli imkanlarin kullanilmasi ve yerlilige çok önem veriyoruz. Güvenlik güçlerimizin kesif, gözetleme ve tespit edilen hedeflerin imha edilmesi ihtiyaçlarini, artik milli ve yerli üretim insansiz sistemlerle karsilamaktayiz' 'Tüm bunlari bilhassa Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'yle saglanan hizli karar alma, net yol haritasina sahip olma ve kararli bir iradeyle harekete geçme gücüyle basardik. Savunma sanayimizde kaliplasmis aliskanliklardan uzaklasip BAYKAR örneginde oldugu gibi özel ve sivil girisimlerin de çok kisa süre içerisinde büyük basarilara imza attigini gördük'

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, güvenlik güçlerini ileri teknolojiye haiz ürünlerle donatmak amaciyla kritik alt sistem ve teknolojilerde azami ölçüde milli imkanlarin kullanilmasi ve yerlilige çok önem verdiklerini belirterek, "Güvenlik güçlerimizin kesif, gözetleme ve tespit edilen hedeflerin imha edilmesi ihtiyaçlarini, artik milli ve yerli üretim insansiz sistemlerle karsilamaktayiz." dedi.

Demir, Baykar Akinci Taarruzi Insansiz Hava Araci (TIHA) Teslimat ve Kurs Bitirme Töreni'ndeki konusmasinda, baskanligin rehberliginde savunma sanayisinin tüm paydaslariyla yerli ve milli teknolojinin gelistirilmesi, üretilmesi ve ihracati konusunda çalismalarinin tüm gayretleriyle devam ettigini dile getirdi.

Tam bagimsiz savunma sanayii hedefi ugruna gecesini gündüzüne katarak çalisanlara tesekkür eden Demir, "Etkin bir savunma sanayisinin ana ekseni, teknoloji ve bilgi üstünlügü üzerine yogunlasmistir. Bunun da temelinde yetismis, çaliskan ve milli degerlerle donatilmis bir savunma sanayisi ekosistemi ve insan kaynagi vardir." diye konustu.

Demir, IHA ve SIHA gelistirme sürecinin de bunu ispat ettigini aktararak, baskanlik koordinasyonunda yapilan çalismalarda dünyayla es zamanli hareket ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin son dönemde yaptigi atakla dünyada SIHA gelistirme ve üretim kabiliyetine sahip ilk ülkeler arasina girdigini aktaran Demir, söyle devam etti:

"Savunma Sanayii Baskanligi olarak, güvenlik güçlerimizi ileri teknolojiye haiz ürünlerle donatmak amaciyla, kritik alt sistem ve teknolojilerde azami ölçüde milli imkanlarin kullanilmasi ve yerlilige çok önem veriyoruz. Güvenlik güçlerimizin kesif, gözetleme ve tespit edilen hedeflerin imha edilmesi ihtiyaçlarini, artik milli ve yerli üretim insansiz sistemlerle karsilamaktayiz. 2007 yilinda TSK envanterine giren Bayraktar Mini IHA, yurt disina ilk ihracati yapilan hava araci olarak da savunma sanayinde ayrica önemli bir yere sahiptir. Mini IHA ve sonrasi envantere giren SIHA'larimiz giderek mükemmellesmekte ve dünyada en iyiler arasina adlarini yazdirmaktadir. Türkiye'nin yerli IHA üretimi serüveninde en büyük yapi taslarindan biri olan Bayraktar TB2'lerimiz sadece güvenlik güçlerimizin degil, dost ve müttefik ülkelerimizin de en önemli silah sistemlerinden biri haline gelmistir."

Demir, AKINCI TIHA ve TB3'lerin çok önemli bir vizyonun parçasi oldugunu dile getirerek, 5 yil öncesine kadar hiçbir seviyede hava savunma sistemi yokken, bugün KORKUT, SUNGUR, HISAR A+, HISAR O+ sistemlerinin hizmete sunuldugunu kaydetti.

Demir, 150 kilometre menzilli TRLG füzesi, 200 kilometre menzilli ilk deniz seyir füzesi Atmaca, Simsek isimli drone, Yeni Nesil Koral, Karakulak, Sancak, MAM-C ve MAM-L'nin yani sira Teber, MAM-T, Bozok, KGK gibi eklenen yeni mühimmatlarin önemine isaret ederek sunlari kaydetti:

"Sadece drone sistemlerinde degil, anti-drone teknolojisinde de önemli mesafe kat ederek, terörle mücadelede güvenlik güçlerimize yeni unsurlarla destek olduk. Tüm bunlari bilhassa Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'yle saglanan hizli karar alma, net yol haritasina sahip olma ve kararli bir iradeyle harekete geçme gücüyle basardik. Savunma sanayimizde kaliplasmis aliskanliklardan uzaklasip BAYKAR örneginde oldugu gibi özel ve sivil girisimlerin de çok kisa süre içerisinde büyük basarilara imza attigini gördük."

Ismail Demir, ayrica yenilikçi ve ileri teknolojileri desteklemek için baskanligin destekleme fonu saglayacagini ifade ederek, çalismalarini hiz kesmeden sürdüreceklerini kaydetti.
Kaynak: AA