Üniversite Okuyan Kizlarini Aydin'a Getirirken Hayatlarini Kaybettiler

Izmir-Aydin Otoyolu’nda meydana gelen, 4 kisinin hayatini kaybettigi 2 kisinin ise yaralandigi kazada, hayatini kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. Kazada, ailenin Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan kizlarini Balikesir’den Aydin’a götürürken gerçeklestigi iddia edildi.

Üniversite Okuyan Kizlarini Aydin'a Getirirken Hayatlarini Kaybettiler


Edinilen bilgiye göre, kaza, sabah 07.30 siralarinda Izmir-Aydin Otoyolu’nda bulunan 75. Yil Selattin Tüneli’nde meydana geldi. Izmir istikametinden Aydin’a gitmekte olan Emre Söylemez yönetimindeki 10 CEK 93 plakali otomobile, ayni yönde seyreden Murat Aslan idaresindeki 35 AE 2020 plakali kamyon arkadan çarpti. Çarpismanin ardindan otomobil alev alarak yanmaya baslarken, otomobilde bulunan 4 kisi yanarak hayatini kaybetti. Kazayi gören çevredeki sürücülerin ihbari üzerine kaza yerine itfaiye, 112 Acil Saglik ekipleri, polis ve jandarma ekipler sevk edildi. Kazada otomobil sürücüsü Emre Söylemez ve kamyon sürücüsü Murat Aslan, saglik ekiplerince hastaneye kaldirildi.

Hayatini kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Öte yandan meydana gelen korkunç kazada yasamini yitirenlerin kimlikleri belirlendi. Kazada itfaiyenin söndürdügü otomobilde bulunan ve hayatini kaybedenlerin kimliklerinin Hüseyin Söylemez (53), esi Fatma Söylemez (47), kizlari Minel Söylemez (21) ve Emir Gezici (10) oldugu ögrenildi.

Otomobil sürücüsünün hayati tehlikesi var

Kazada agir yaralanan ve saglik ekiplerince Izmir Bozyaka Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilan otomobil sürücüsü Emre Söylemez’in hayati tehlikesinin bulundugu belirtildi. Yarali kamyon sürücüsü Murat Aslan ise Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Hastanesi’nde tedavi altina alindi.

Üniversite için yola çikmislar

Öte yandan kazanin, ailenin Aydin Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyan kizlari Minel’i Balikesir’den Aydin’a götürürken gerçeklestigi iddia edildi. Güvenlik kamerasi kayitlarini inceleyen ekipler, otomobilin tünele girmeden önce henüz belirlenemeyen nedenle durdugunu, bu sirada arkadan gelen kamyonun otomobile çarpip tünel girisine kadar sürükledigini ve otomobilin alev aldigini tespit etti.

Kaza ile ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA