TUSAS 'Yilin Tedarikçisi' Ödülüne Layik Görüldü

Sirket, 2002'den bugüne kadar 5 milyon adede yakin parçayi Spirit firmasina teslim ederek kalite ve teslimatta yüzde 99,8 ve üzerinde performans sergiledi TUSAS Genel Müdürü Temel Kotil: 'Spirit tarafindan üretim, planlama, kalite ve teslimat faaliyetlerimiz kapsamindaki basarilarimizdan dolayi ödülü kazandik'.

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS), hava araci yapisallari için ana imalatçi firmalarin basinda gelen Spirit tarafindan "Yilin Tedarikçisi" ödülüne layik görüldü.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Spirit ile 2002 yilindan bu yana is birligini sürdüren TUSAS söz konusu ödülü Türkiye'ye kazandirdi.

Türkiye'nin 2002'de Boeing'den aldigi 5 NATO AWACS uçagi karsiliginda offset anlasmasi yapan iki sirket 400 kalem yari montaj parçasinin TUSAS'ta üretilmesi konusunda is birligine imza atti.

Rekabetçi sartlari karsilayan TUSAS'in yüksek kalite ve teslimat performansi sayesinde sözlesmesi uzatildi ve is hacimleri de sürekli olarak artirildi.

TUSAS 2002 yilindan bugüne kadar 5 milyon adede yakin parçayi Spirit firmasina teslim ederek kalite ve teslimatta yüzde 99,8 ve üzerinde performans sergiledi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin hemen öncesinde 1 yil içinde 600 bine yakin parçayi Spirit'e teslim eden TUSAS, gelecek dönemde is hacmini daha da büyüterek faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

- "Üretim, planlama, kalite ve teslimattaki basarilarimizdan dolayi ödülü kazandik"

Açiklamada görüslerine yer verilen TUSAS Genel Müdürü Temel Kotil, "Spirit tarafindan üretim, planlama, kalite ve teslimat faaliyetlerimiz kapsamindaki basarilarimizdan dolayi 'Yilin Tedarikçisi' ödülünü kazandik. Hava yapisallari alaninda uluslararasi teslimatlarda öncü sirket olmaya devam ediyoruz. Bu gururu yasatan çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA