Kandira Sapagi'nda Çalismalar Hizlandi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kandira Sapagi Kavsagi’nda yapilan çalismalar hizlandirildi.

Kandira Sapagi'nda Çalismalar Hizlandi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Izmit trafiginin en önemli ve yogun noktalarindan biri olan Kandira Sapagina nester vuruyor. Trafik akisinin daha akici ve düzenli olmasi için yapilan çalismalarin, okullar açilmadan kisa sürede tamamlanmasi için yogun bir tempo sürüyor. Bölgede, terasman ve refüj bordür, kazi dolgu ve altyapi çalismalari devam ediyor.

Ekipler, Kandira Sapagindaki çalisma kapsaminda dönel kavsagin oldugu bölgedeki sinyalizasyon sistemini ve dönel kavsagi kaldirdi. Bölgede yapilacak ilave düzenlemelerle bölgedeki trafik yükünün önemli bir miktarda azaltilmasi hedefleniyor. Sehit Rafet Karacan Bulvarindan gelen serit sayisi kavsak bölgesinde 6’ya çikarilacak. 4’ü Yahya Kaptan istikametine dogru, 2’si ise D-100 Karayoluna dönüs yapmak isteyenler tarafindan kullanilacak. Bagdat Caddesi’nden kavsaga gelen yolda serit sayisi 2’den 3’e çikarilacak. Böylelikle Bagdat Caddesi istikametinden özellikle D-100’e çikislar kolaylastirilacak.

Kavsagin, Demokrasi Caddesi baglantisinda da önemli degisikler yapilacak. Bölgedeki pasif yesil alanlar da kullanilarak kavsak geometrisi iyilestirilecek ve trafik kapasitesi arttirilacak. D-100’den gelen araçlar Demokrasi Caddesine iki seritle baglanabilecek. Bu güzergahtan kavsaga gelen araçlar ise trafik isiklarinda artik dört sira halinde bekleyebilecek, o bölgedeki serit sayisi artirilacak.

Ayrica çalismalar kapsaminda D-100 üzerinde otobüs duraklari için de cep yapilacak. Böylelikle D-100 üzerindeki durak karmasasi da sona erecek.
Kaynak: İHA