Ipekyolu Vânî Mehmet Efendi Egitim Köskü'nde Açilis Coskusu

Van’in merkez Ipekyolu Belediyesi’nin Kent Park içerisinde yapimini tamamladigi Vanî Mehmet Efendi Egitim Köskü’nün açilisi coskulu bir sekilde yapildi.

Ipekyolu Vânî Mehmet Efendi Egitim Köskü'nde Açilis Coskusu
Ipekyolu Belediyesi egitim çalismalari kapsaminda Egitim Kösklerinin ikincisini Kent Park’ta yaparak açilisini konser ve havai fisek gösterileriyle gerçeklestirdi. Açilisa Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan, Belediye Baskan Yardimcilari, Ipekyolu ilçe Kurum Amirleri, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.



“Güçlü bir ülke için egitime dönük çalismalarimiz devam ediyor”

Açilis programinda bir konusma yapan Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan gelecegin en büyük degerlerinin egitim yuvalarinda yetistigini söyledi.

Kaymakam Aslan, “Güçlü bir ülke için egitime dönük çalismalarimiz devam ediyor. Buradaki amacimiz çocuklarimiza egitimde firsat esitligi olusturmak. Bu gün sehrimizin en degerli en kiymetli yerlerinden biri olan Kent park ikinci etabi ve Türkiye’de bir ilk olan Egitim Köskü’nün açilislinda sizlerle beraberiz. Göreve ilk basladigimda kentin merkezi noktalarindan birinin Kent Park oldugunu zaten biliyordum. 2018 yilinda önceki Kaymakam arkadasimin büyük emekleri ile yapilmis ve 6 dönümlük bir alanda yapilmisti. Bizde üniversitenin rizasini muvafakatini alarak suan oturdugunuz yaklasik 8 dönümlük alanin halkimizin kullaniminda olabilmesi için Avrupai standartlarda bir park insa etmek istedik. Park ve Egitim Köskümüzde gençlerimizin faydalanabilecegi ücretsiz WIFI hizmetinin yani sira daha çok yesil alanin oldugu, daha çok insanin gelip çaylarini yudumlarken sohbet ettikleri, piknik yapabildikleri böylesi eglencelerin düzenlendigi nezih bir alan yapmak istedik. Türkiye’de örnegi olmayan Egitim Kösklerini hizmete açtik. Birincisini Bostaniçi’nde açtik orasi belki yüzlerce, binlerce ögrenciye umut olacak. Insallah burasi da yüzlerce ögrencimize hizmet edecektir” dedi.



“Egitime hizmetin diger hizmetlerin yüz katina deger olduguna inaniyorum”

Gelecegin mimari olan gençlerin daha iyi bir egitim almasi için çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini ifade eden Aslan, “Benim buradaki gayem o kadar samimi ki, bir tane ögrencimizin hayatinin kurtuldugunu iyi bir üniversiteyi bitirip ailesine ve tüm insanliga faydali bir birey oldugunu gördügümde, bütün yapilan hizmetlerin yüz katina deger olduguna inaniyorum. Bir tane genç kizimizin küçük yasta evlenmesini önleyebilirsek ve hayata umutla, mutlulukla baktigini görebilirsek bu her seye deger. Görev yaptigim sürece yetim hakkini, vatandasimizin, milletimizin bir kurusunu dahi korudum ve insallah gerek bu meslek hayatim veya baska meslek hayatim boyunca bunu hep siar edinecek, buna kasteden hiç kimseye de izin vermeyecegim” diye konustu.

Egitim Köskü tüm vatandaslarin yararlanabilecegi bireysel ders çalisma ortamlari basta olmak üzere, çalisma ve etüt salonlari, kitapligi mutfagi ve diger teknik donanimlari ile tam bir bütünlük içinde insa edildi. Proje alani 700 metrekare olan Egitim Köskü’nde; 118 kisilik çalisma alani, kitaplik, bay-bayan engelli tuvaletleri, mutfak, teknik mekânlar, kisisel etüt alanlari ve ergonomik mobilyalari bulunuyor. Tamamen ücretsiz bir sekilde hizmet verecek olan Egitim Köskünün açilisinda sahneye çikan yerel sanatçilarin müzik dinletisi coskulu bir açilisa sahne oldu.

Öte yandan, geçtigimiz yillar içerisinde yapimi tamamlanarak, vatandaslarin hizmetine açilan ‘Kent Park’ ikinci etabinin da açilisi yapildi. Kent Park ikinci etabinin 8 bin metrekarelik proje alaninda olustugu, bunun 300 metrekaresinin çocuk oyun alani, 100 metrekaresinin dis mekân spor aletleri, dinlenme alanlari, kamelya, piknik masalari, oturma banklari, yürüyüs yollari ve açik hava film izleme amfisi ile bir bütünlük içerisinde oldugu gözlemlendi.

Ipekyolu Belediyesi tarafindan hizmete açilan Vânî Mehmet Efendi Egitim Köskü’nde ders çalisan ögrencilerin yapilan çalismadan memnun olduklarini ifade ederek Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA