Diyarbakir Annelerinin Eylemi Sayesinde Bir Aile Daha Evladina Kavustu

Daga kaçirilan oglu için Sirnak'tan gelerek Diyarbakir'da HDP Il Baskanligi binasi önünde evlat nöbetine katilan anne Emine Üstek ve baba Ömer Üstek, güvenlik güçlerine teslim olan ogullarina 6 yil aradan sonra sarilmanin mutlulugunu yasadi.

Diyarbakir'da HDP Il Baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapan bir aile daha terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan evlatlarina kavustu.

Sirnak'tan 24 Subat 2020'de Diyarbakir'a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemine katilan, daha sonra HDP Sirnak Il Baskanligi binasi önünde eylemlerini sürdüren Üstek ailesinin oglu Metin, Sirnak Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ekiplerinin ikna çalismalari sonucu Sirnak'ta güvenlik güçlerine teslim oldu.

Müjdeli haberi alarak Sirnak Il Emniyet Müdürlügüne gelen anne Emine Üstek ve baba Ömer Üstek, 6 yil sonra kavustugu ogullari Metin'e sarildi, gözyasi döktü.

Yillar süren ayriliktan sonra ogluna kavusan anne Üstek fenalik geçirdi, 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

Duygusal anlarin yasandigi bulusmada zilgit çekildi, Anne Üstek, Kürtçe agit yakti.

Anne Üstek, ogluna kavusmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

- 32 aile evladina kavusmus oldu

Üstek ailesinin de evlatlarina kavusmasiyla, ugruna oturma eylemi yaptiklari çocuklarini terörün pençesinden kurtaran aile sayisi 32'ye yükseldi.

Kaynak: AA