Antalya'da Sezonun Ilk Domates Fidanlari Toprakla Bulustu
Antalya’nin örtü alti sebze üretim merkezi Kumluca ilçesinde sezonun ilk domates fidanlari toprakla bulustu. 60 bin dekar alanda örtü alti sebze üretimi yapilan ilçede 50 milyon kök domates fidesi ekiliyor.

Ilçede örtü alti sebze sezonunda 60 bin dekar alanin 30 bini domates geri kalan 30 bin dekar alanda da biber, salatalik, patlican ve kabak türlerinin üretimi yapilacak.
"Baharlik domates dikimlerimiz Mart ayina kadar devam eder”
Tarim sezonu hakkinda bilgi veren Ziraat Mühendisi Kürsat Tastan “2021 - 2022 örtü alti sebze üretim sezonunu güzlük dikimlerimizle açtik. Kumluca bölgemizde, domates, biber, patlican, salatalik gibi ürünler dikiyoruz. Bunlar güzlük domates dikimleridir. Daha sonra Eylül ayi içinde sezonluk dikimlerimiz baslar. Ekim ayinda kirik dikim olarak devam eder. Ocak ayi içinde de baharlik domates dikimler yapilir. Baharlik domates dikimlerimiz Mart ayina kadar devam eder” bilgisini verdi.
"Seralarimizi dikmeden 10 gün önce dezenfekteden çikariyoruz"
Haziran ayinda seralarin ince naylon ile dezenfekte edildigini belirten Tastan, “Bu kimyasal kullanmadan dogal dezenfekte olmuyor. Seralarimizi dikmeden 10 gün önce dezenfekteden çikariyoruz. Yani topragin üzerinden ince naylonu kaldiriyoruz. Daha sonra sizlere saglikli ürün yetistirmek için dikimlerimizi yapiyoruz. Güzlük domateslere 65 günde, sezonluk domateslerde ise hava kosullarina göre 75 günde hasat yapilir. Baharlik domateslerde çeside göre 90 ile 100 gün arasinda hasat yapilir” dedi.
Üretici Mevlüt Durmus ise, “Vatanimiz ve milletimiz için bölgemizde her çesit sebzeyi üretmeye devam ediyoruz. Çiftçilerimize iyi bir sezon diliyoruz” dedi.
Ismail Er de “21 dönümlük seramin 10 dönümünde domates 4 dönüm biber, 4 dönüm de salatalik yapiyorum” açiklamasina yer verdi.
