Zafer Treni, Milli Mücadelenin Duraklarini Ziyaret Edecek

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yagci, 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda yola çikacak "Zafer Treni"nin, milli mücadelenin duraklarini ziyaret edecegini bildirdi.

Yagci, Ankara Tren Gari'nda düzenledigi basin toplantisinda, "Zafer Treni'nde ben de varim" projesi hakkinda bilgi verdi.

Milli Mücadele ruhunun Kurtulus Savasi döneminde Türk milleti için büyük bir güç oldugunu vurgulayan Yagci, "Bugün de gençligimiz ve gelecegimiz için o ruha sahip olmamiz en büyük gücümüz. Iste bu ruhu canli tutmak ayakta tutmak ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yilina girerken bu ruhu canlandiranlari basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vefa ile hayirla yad edebilmek adina bir projeyi baslatmak istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Yagci, Atatürk'ün trenle Kocatepe'den baslatilan ve Dumlupinar'da son bulan o yolculugunun Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz'in ev sahipliginde yeniden yapilacagini kaydetti.

29 Agustos pazar günü Mustafa Kemal Atatürk'ün Dumlupinar'a hareket ettigi saat olan 13.07'de 90 kent konseyi baskani, sehit ve gazi ailelerinin Anitkabir'i ziyaret edecegini aktaran Yagci, trenin 1922'de baslayan yolculugu simgelemesi için saat 19.22'de yola çikacagini Anittepe, Bestepe, Duatepe, Metristepe, Kocatepe ve Zafertepe'ye gidecegini söyledi.

Yagci, bu seyahatin Cumhuriyetin 100'üncü yilina atifta bulunmak amaciyla 2023 dakika sürecegini belirterek, "Gençlerimize bu yolculuk sirasinda Milli Mücadele ruhunun anekdotlari ve durak noktalari konusunda bilgiler verilerek, onlara tarihi anlari yasatmayi hedefliyoruz." dedi.

Tüm gençleri trende olmaya davet eden Yagci, gönlü bu tren seferinde olan, ancak katilmaya imkani olmayanlara da #Zafertrenindebendevarim paylasimina destek olmaya çagirarak, en az 1 milyon 922 bin paylasimin yapilmasini arzu ettiklerini kaydetti.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz da Cumhuriyeti sahiplenen herkesten bu projeye destek beklediklerini söyledi.

Yilmaz, projenin bir vefa projesi oldugunu dile getirerek, Cumhuriyetin kazandirdiklarini, Cumhuriyeti kuran basta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm sehitleri yad etmek için gençleri beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA