Zafer Coskusunu Uçurtmalarla Yasayacaklar

Bursa’da açilan atölyede uçurtma yapmayi ögrenen çocuklar, 30 Agustos Zafer Bayrami’nda gökyüzünü uçurtmalarla renklendirecek.

Zafer Coskusunu Uçurtmalarla Yasayacaklar
Büyüksehir Belediyesi tarafindan 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari dolayisiyla hazirlanan ‘Uçurtma Senligi’, 8-12 yas arasi çocuklarin dünyaca ünlü uçurtma ustasi Zahit Mungan’in katildigi atölye çalismalariyla basladi.

Büyüksehir Belediyesi, herkesin çocuklugunda ayri bir yeri olan yüzlerce uçurtmayi Yunuseli Havaalani’nda gökyüzüyle bulusturacak. Senlik kapsaminda yapilan uçurtma atölye çalismalari, dünyaca ünlü uçurtma ustasi Zahit Mungan’in istirakiyle Tayyare Kültür Merkezi’nde basladi.

Uçurtmaya merakli 8-12 yas arasindaki çocuklar, atölyelerde kendi uçurtmalarini yapma imkani buldu. Eglenceli dakikalar geçiren çocuklar, kendi elleriyle yaptiklari uçurtmalari 30 Agustos’ta düzenlenecek olan Zafer Uçusunda havalandiracak.

Zahit Mungan, senligi düzenleyen ve kendisinin çocuklarla bulusmasina imkâni saglayan Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti. Uçurtma geleneginin kaybolmaya yüz tuttugunu söyleyen Zahit Mungan, atölyede çocuklara uçurtmanin tarihini, uçurtmayla günümüzde neler yapilabildigini anlattiklarini belirtti.

Öncelikle uçurtmanin ne kadar önemli oldugunu çocuklara anlatan Zahit Mungan, “Onun haricinde asamali bir sekilde çocuklara uçurtma yapmayi ögretiyoruz. Kendi uçurtmalarini yapiyorlar. Daha sonra 30 Agustos Zafer Bayrami’nda hep birlikte Bursa’nin gökyüzünde uçurtmalari havalandiracagiz. Senlige beni davet eden ve çocuklarla bulusma firsati veren Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür ediyorum” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Kültür Sube Müdürü Yusuf Sevinç ise, çocuklarin sosyal ve kisisel gelisimlerine çok önem verdiklerini belirterek, “Bu konuda zaten çocuk oyunlari atölyesi gibi uçurtma atölyesi düzenledik. Uçurtma yapmak çocugun el becerilerini gelistiriyor. Fizik ve geometriden yararlanarak yardimlasmayi yasayarak ögreniyor. Hem de hayallerini uçurtma ile somut hale getiriyor. Uçurtmani kendin yap atölyelerini de bu maksatla açtik” diye konustu.

Ilk kez uçurtma ile tanisma imkani bulan çocuklar da hazirlayacaklari uçurtmanin gökyüzünde süzülmesini simdiden heyecanla bekliyor.

Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda düzenlenen Uçurtma Senligi, 30 Agustos aksami Yunuseli Havaalani’nda düzenlenecek Gökhan Tepe konseri ile son bulacak.
Kaynak: İHA