Ümraniye'de Komsu Husumeti Açiklamasi Güvenlik Kamerasi Ile Engelli Komsusunun Evini Gözetliyor

Ümraniye’de iki komsu arasinda baslayan ambulansin önünü kapama tartismasi kamerali taciz krizine dönüstü. Engelli vatandas, komsusu tarafindan hem sözlü tacize ugradi hem de gözetlenmeye basladi. Öte yandan engelli vatandasin, komsusu tarafindan cinsel organini göstererek sözlü tacize ugradigi o anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Ümraniye'de Komsu Husumeti Açiklamasi Güvenlik Kamerasi Ile Engelli Komsusunun Evini Gözetliyor
Olay, geçtigimiz günlerde Ümraniye’de meydana geldi. Iddiaya göre, Ahmet Çelebi isimli engelli vatandas annesinin rahatsizlanmasi sonrasi evine ambulans çagirdi. Adrese gelen ambulans araci Çelebi’nin komsularindan Yusuf E.’ye ait kamyonetin yolu kapamasi nedeniyle sokaga giris yapamadi ve ikili arasinda sözlü tartisma yasandi. Sözlü tartisma bir süre sonra husumete dönüstü. Engelli komsusu Ahmet Çelebi’yi tehdit eden Yusuf E. durumu daha ileriye tasiyarak 3. katta oturan komsusunun hizasina güvenlik kamerasi taktirarak Çelebi ve ailesinin gözetlemeye basladi.

Komsusu tarafindan sürekli olarak taciz edildigini belirten engelli vatandas Ahmet Çelebi ise konuyla polis merkezine giderek sikayetçi oldu.

Öte yandan Çelebi ve ailesini gören Yusuf E. cinsel organini göstererek tacizde bulundu. O anlar ise güvenlik kamerasina yansidi.

“ARKADASLARINI TOPLAYARAK EVIMI BASMAYA KALKISTI”

Yasanan olay sonrasi evlerinin perdesini dahi açamadigini belirten Ahmet Çelebi, “Annem rahatsizlandigi için ambulans çagirmistik. Su an kavgali oldugumuz komsumuzun kamyonu yol üzerinde park halinde oldugu için ambulans sokaga giris yapamadi. Aracini çekmesini söyledigimizde ise bize hakaret ederek yakinlariyla birlikte üzerime saldirdi. Aramizdaki ilk tartisma bu sekilde basladi.

Ilerleyen süreçte benzeri kavgalarimiz devam etti. Arkadaslarini da yanina alarak evimi basmaya kalkti. Konuyla ilgili zaten suç duyurusunda da bulundum. Polis ekipleri adrese gelince de bize hakaret ederek engelli olmadigimi söyledi ve tehdit etti” dedi.



“EVIMIN IÇERISINI GÜVENLIK KAMERASIYLA IZLIYOR”

Sözlerine devam eden Çelebi, “Son olarak ise evimin balkonuna çikmistim beni görünce cinsel organini göstererek hakaret etti. Bu durumda ailem de ben de rahatsiz oluyoruz. Yaptiklari bunlarla da bitmiyor. Oturdugu binanin üst kismina dairemin içerisine görecek sekilde güvenlik kamerasi yerlestirdi. Evde perde dahi açamiyor, disari dahi çikmiyoruz. Resmen hapis hayati yasiyoruz” diye konustu.

(Abdul Samet Kaya - Cüneyt Sevindik/IHA)
Kaynak: İHA