Trakya'da Havalar Daha Da Isinacak Açiklamasi Yasli, Çocuk Ve Kronik Hastalar Uyarildi

Meteoroloji Genel Müdürlügünün verilerine göre önümüzde günlerde Trakya Bölgesinde hava sicakliklarinin yükselecegi tahmin ediliyor. Sicakliklara karsi, Yasli, çocuk ve kronik hastalar uyarildi.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Hava sicakliklarinin 26.08.2021 Persembe gününden itibaren Marmara ile kuzey, iç ve dogu kesimlerde artarak mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecegi tahmin edilmektedir” denildi.

En yüksek tahmin Edirne’ye

Bugün 26-27 derece hava sicakliginin seyrettigi Tekirdag’da önümüzde günlerde 29-31 derece arasinda seyredecegi tahmin ediliyor. Meteorolojinin Trakya Bölgesinde bulunan Kirklareli için önümüzde günlerdeki sicaklik tahminleri 32-35 derece olarak öngörülürken, Edirne için ise önümüzdeki günlerde sicakliklarin 33 ile 36 derece arasinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Yasli, çocuk ve kronik hastaligi olanlara uyari

Meteorolojiden yapilan uyarilarda, “Önümüzdeki hafta ortasina kadar etkisini sürdürmesi beklenen sicak hava dalgasi nedeniyle, ögle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasinda) basta yaslilar, çocuklar ve kronik rahatsizligi olan vatandaslarimizin sicak çarpmasina karsi dikkatli ve tedbirli olmalari önem arz etmektedir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA