Trabzon'da Asi Karsiti Ve Kararsizlara Yönelik Ikna Çalismalari Sürüyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasinda "mavi" kategoriye geçen Trabzon'da, toplumsal bagisikligin daha da artirilmasi için asilama çalismalarinda ikna sürecine hiz verildi.

Il Saglik Müdürlügünün sahada görevli saglik ekiplerince çesitli meslek gruplarinda çalisanlarin yani sira yasli ve evinden çikamayan kisilerin asilanmasi için baslatilan çalismalar devam ediyor.

Ilk doz asisini olmasina karsin 2. doz asisini yaptirmayan 38 bin kisinin bulundugu kentte, Trabzon Il Saglik Müdürü Hakan Usta, vatandaslari telefonla aranarak asi olmalari konusunda ikna çalismasi yürütüyor.

Usta, AA muhabirine, pandemi sürecinde asilama çalismalarina önem verdiklerini söyledi.

Henüz asi olmayan ya da ikinci doz için basvuruda bulunmayanlarin ikna edilebilmesi için ellerinden geleni yaptiklarini belirten Usta, Besikdüzü ilçesinde ikinci doz asisini olmayan bir kisiyi arayarak ikna çalismasi yaptigini belirtti.

Görüsmeyi olumlu sekilde sonlandirmalarinin yani sira ayni kisinin ailesinden iki kisiyi de ikna ettigini dile getiren Usta, "Besikdüzü ilçesinde yasayan E.D. ile yaptigim görüsme sonucunda bir sonraki gün ikinci doz asisini oldugu bilgisini aldik. Ayrica bu kisi, hiç asi olmayan kardesi ve kardesinin esini de birinci doz asi olmaya ikna etti. Bu kisiler asilarini Besikdüzü Toplum Sagligi Merkezi'nde oldular." diye konustu.

Kaynak: AA