Tosya Kaymakamligindan Afet Bölgesine Yardim

Tosya Kaymakamligi, sel afetinin yasandigi Kastamonu’nun Inebolu, Azdavay ve Bozkurt ilçelerine topladigi yardim tirlarini buralara ulastirdi.

Tosya Kaymakamligindan Afet Bölgesine Yardim
Kastamonu’da 11 Agustos’ta etkili olan siddetli yagmur sonrasinda meydana gelen sel Abana, Azdavay, Çatalzeytin, Pinarbasi, Bozkurt, Cide, Inebolu ve Küre ilçelerinde büyük yikima neden oldu. Sel felaketi nedeniyle birçok bina hasar gördü, bazi binalar yikildi, onlarca araç ve isyeri de hasar gördü. Yasanan sel afetinin ardindan harekete geçen Tosya Kaymakamligi, topladigi yardim tirlarini Inebolu, Azdavay ve Bozkurt ilçelerine ulastirdi.

Yardim tirlarinin ugurlanmasina katilan Tosya Kaymakami Deniz Piskin, “Tosya Kaymakamligi olarak topladigimiz yardim malzemelerinden olusan 2 tir, Inebolu’ya ulasti. Dün de kuru gida ve temel ihtiyaç malzemelerinden olusan 2 tirimiz Bozkurt için yola çikti. Sel felaketinden etkilenen vatandaslarimiza yardim amaciyla baslattigimiz çalismaya destek veren, katki sunan tüm hemsehrilerimize, esnafimiza, is adamlarimiza, muhtarlarimiza ve kurumlarimiza çok tesekkür ediyorum. Tosya kendine yakisanin en güzelini yapmistir, yapmaya devam edecektir. Hepinizden Allah razi olsun. Sürecin organizasyonunda büyük gayret gösteren Tosya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanimiz Metin Eksi ile Erdogan Çobanoglu kardesimize ayrica çok tesekkür ediyorum. Rabbim tekrar böyle acilar yasatmasin insallah” dedi.

Inebolu ve Bozkurt ilçelerinden sonra kuru gida ve temel ihtiyaç malzemelerinden olusan 5’inci yardim tirinin da Azdavay’a gönderildigini belirten Kaymakam Piskin, “Nakliyelerden ücret almayan araç sahiplerinden yüklemeye yardimci olan kardeslerimize kadar, bir adet bardak su dahi olsa katki sunan, bagis yapan, yardim saglayan herkesten Allah razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA