Sultangazi'de Durdurulan Minibüste 17 Kaçak Göçmen Yakalandi

Sultangazi’de ekiplerin uygulama sirasinda süphelenerek durdurdugu minibüste, yurda kaçak yollarla girdigi tespit edilen 17 kaçak göçmen yakalandi.

Sultangazi'de Durdurulan Minibüste 17 Kaçak Göçmen Yakalandi
Olay, saat 13.30 siralarinda Sultangazi Malkoçoglu Mahallesi Cebeci yolu üzerinde yasandi. Edinilen bilgilere göre, son günlerde yurda kaçak yollar ile giren mülteci sayisinda yasanan artis nedeni ile Sultangazi Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli ekipler ve Sultangazi Belediyesi zabita ekipleri ortak olarak uygulama gerçeklestirdi. Uygulamada ekipler süphe üzerine bir minibüsü durdurarak içindeki yolculari asagiya indirip arama yapti. Durdurulan araçta yapilan kontrollerde tamami yabanci uyruklu 5’i çocuk 2’si kadin toplam 17 kisi yakalandi.

Yapilan incelemede kaçak göçmenlerin planli bir sekilde organize edilerek birileri tarafindan finanse edilip yurda sokuldugu anlasilirken, tüm göçmenlerin çantalarinin içeriginde spor ayakkabi, gida maddesi ve ayni yasam malzemelerin çikmasi ise dikkat çekti. Kaçak göçmenleri tasiyan araç sahibinin de yabanci uyruklu oldugu anlasilirken trafik ekipleri tarafindan araç trafikten men edilerek sürücüye ise cezai islem uygulandi. Sürücü ifadesi alinmak üzere diger göçmenler ile birlikte Habibler Sehit Ayhan Ölçer polis merkezi amirligine götürüldü.

Islemleri devam eden göçmenlerden yasi küçük olanlar çocuk büro amirligine sevk edilirken yapilan islemlerin ardindan tamaminin sinir disi edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA