Selin Vurdugu Bozkurt'a Gurbetçilerden Yardim Destegi

Sel felaketi ile büyük hasar gören Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, afetin izlerinin silinmesine yardimseverlerin ve gurbetçilerin destekleri artarak devam ediyor.

Selin Vurdugu Bozkurt'a Gurbetçilerden Yardim Destegi
Bozkurt’ta selin olusturdugu hasarin giderilmesi için çalismalar hizla devam ediyor. Bir yandan kayip olan vatandaslarin aranmasinin sürdügü ilçede kamu kurumlari, STK’lar ve gönüllülerin destegi ile enkaz kaldirma çalismalari da devam ediyor. Bölgede selin izlerinin hizla silinmesine destek olmak isteyen yardimseverler ve gurbetçi vatandaslar ise yardimlarini bölgeye ulastiriyor. Bu kapsamda Tut Elimi Dernegi Türkiye Temsilciligi tarafindan afet bölgesindeki çalismalarda kullanilmak üzere 50 bin TL’lik yardim, dernegin Türkiye temsilcisi Selman Çeliktas, gönüllüler Turgut Tunç ve Fahrettin Çolak tarafindan Bozkurt Afet Koordinasyon Merkezinde AFAD Baskan Yardimcisi Ismail Palakoglu’na teslim edildi.

Yardimin ardindan dernek temsilcileri, koordinasyon bölgesinde Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Çevre Sehircilik Bakani Murat Kurum, Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli’ya bagisçilarin selamlarini iletip, çalismalarda kolayliklar dilediler. Gönüllülerden Turgut Tunç ise bakanlar ve bakan yardimcisina kitabini takdim etti.
Kaynak: İHA