Samsun'da Ilçelerden Gelen Araçlarin Sorunlari 'Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi Projesi' Ile Çözülecek

Samsun Büyüksehir Belediyesi, ilçelerde yasayan yolcu ve minibüsçülerin yillardir çözüm bekledigi sorunu, "Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi Projesi" ile çözüme kavusturacak.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, 2022 yilinda hizmete girecek proje ile merkezin bekleme yapmadan çalisacagi vurgulandi.

Samsun Büyüksehir Belediyesinin bir yandan, "Akilli Sehir Trafik Güvenligi Projesi" ile kent içi trafik sorununa nester vururken, diger taraftan ilçelerden gelen toplu tasima araçlarini tek bir merkezde topladigi ifade edilen açiklamada, "Artik vatandaslar tek bir araçla ilçeden sehir merkezine ulasabilecek. Ilçelerden gelen yolcularin ve minibüsçülerin yillarca yasadigi sorun, bekleme yapmadan kullanilacak merkez ile artik tarihe karisacak." ifadelerine yer verildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, ilçe minibüsleri için aktarma merkezinin hizmete girmesiyle sehir merkezine ulasimdaki sorunlarin ortadan kalkacagini belirtti.

Demir, "Derdimiz ve heyecanimiz Samsun için. Minibüsçülerin ve vatandaslarimizin yasadiklarini en iyi hisseden insanlardan biriyim. Empati ile yola çiktim, herkesi dinliyorum. Bir seye karar verirken masa basinda karar vermiyoruz, halkin arasina karisiyoruz. Ilçelerden gelen vatandaslarin sehir merkezine ulasmayla ilgili zorlugu vardi. Bunu ortadan kaldiriyoruz. Özel araci olana sorun yok. Bir minibüs 14 yolcu tasiyor, sehre giremiyor. Bafra'dan gelen Samsun'da istedigi yere gitmek istese 3 vasita degistirecek. Bir de dönüsünü düsünün. Vatandasimiz, basimizin tacidir." degerlendirmesinde bulundu.

Bafra Minibüsçüler Kooperatifi Baskani Ahmet Can ise Demir'e sözünü tuttugu için tesekkür ederek, "Baskanimiz seçim zamaninda geldi. Bize, 'Sizin yasadiginiz sorunu kökten çözecegim.' dedi. Bizim yasadigimiz problem sadece soför esnafini ilgilendirmiyordu. Bütün Samsun yolcularinin magduriyeti vardi. Baskanimiz bu magduriyete nester vurdu. Merkezin bitirilmesini büyük bir heyecan ile bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA