Özhaseki Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Yalan Ile Guinness Rekorlar Kitabi'na Aday'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaret için bulundugu Adiyaman’da, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu için, "Bu adam Guinness Rekorlar Kitabi’na aday. Ömrümde bundan daha usta bir yalanci görmedim. 10 tane yalan anlatti" dedi.

Özhaseki Açiklamasi 'Kiliçdaroglu, Yalan Ile Guinness Rekorlar Kitabi'na Aday'
Birtakim incelemelerde bulunmak üzere Adiyaman’a gelen AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, AK Parti Adiyaman milletvekilleri Ibrahim Halil Firat, Yakup Tas ve Belediye Baskani Süleyman Kilinç ile beraber AK Parti Adiyaman Il Baskanligini ziyaret etti. Parti binasi önünde Il Baskani Mehmet Dagtekin, Merkez Ilçe Baskani Mustafa Alkayis ve parti yönetimi tarafindan karsilanan Özhaseki, burada partililerle bir araya geldi.

Partililere hitaben konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, CHP Genel Baskani Kemal Kilinçdaroglu’nun 10 dakika içerisinde 10 yalan söyledigini belirtti.

Özhaseki, “Son dönemde Cumhurbaskanimiz özellikle altini çiziyor, biz gönül belediyeciligine önem veriyoruz. Hizmetten yana sikintimiz yok. AK Partinin gerek genelde, gerek yerelde izlemis oldugu siyaset hizmet siyasetidir. Laf degil, algi degil, yalanlar degil, sadece hizmet. Onlarin da tek derdi var, o da algi operasyonu. Son günlerde fena ürettiler bu isi. Bu son birkaç senedir bir magdur edebiyati, olmayani olmus gibi gösterme sanati ve yalanlar bitmek bilmiyor. Özellikle Deniz Baykal’in operasyon ile is basindan uzaklastirilmasindan sonra, genel baskanliktan uzaklastirilmasindan sonra partideki yerli ve milli duygular tamamen körerdi, kendilerine göre baska mecrada yol almaya basladilar. Dostlarimiz dedikleri terör örgütleriyle kol kola devam ediyorlar. Ve birinci stratejileri yalan oldu. Kiliçdaroglu çikti ilk genel baskanliginda meclisteki konusmasinda beni suçladi. Dedim ki eyvah felaket bir yalanci adamla karsi karsiyayiz. Gece konustu sabah basin toplantisi yaptim. Ve benim basin toplantimin basligi su oldu, ’10 dakikada 10 yalan nasil söylenir’. Bu adam Guinness Rekorlar Kitabi’na aday. Ömrümde bundan daha usta bir yalanci görmedim. 10 tane yalan anlatti o gün televizyonlara çikip bir iki tane daha söyledi.

Sahte foto montaj fotograflarla çikti, ertesi gün gidip o fotografin oldugu yerde resimler verdik bak su bina burada yok bu yalan dedik, ertesi gün çikip televizyonlarda yine yalanlarina devam etti. Sonra beni yalanci dedigim için mahkemeye vermis. Ben de gidip savciliga dilekçe verdim. Evet sözlerimi tekrarliyorum ömrümde bundan daha büyük yalanci görmedim. Su birinci, su ikinci, su dördüncü, su besinci diye siraladim. Dosyalar dolusu yalan. Yalan arkadaslar. Imar komisyonu baskaninin 400 tane dairesi var diye dilekçe veriyorlar, adamin babadan kalma 4 dairesi çikiyor 100 metrelik. Ama 400 daire diye yaziyorlar. Yalan demeyelim de ne diyelim buna. Ve simdi de ayni operasyonu devam ettiriyorlar” dedi.

Istanbul ve Ankara belediyelerinin de borçlandirildigini iddia eden AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, “Istanbul ve Ankara belediyelerinde dogru mecliste çogunluk biziz. Yaptiklari tek numara bu, AK Parti’liler var ya önümüzü kesiyorlar. Nasil kesiyorlar kardesim? Siz hangi hayirli isi meclise getirdiniz de biz de hayir dedik. Istanbul Belediyesine gelen bütün kararlarin yüzde 98’ine evet demisiz. Ankara Belediyesinde yüzde 97’sine evet demisiz. Hayir diye ret ettiklerimiz de bir partinin üzerine bina koymak istiyorlar. Koyamazsiniz Allah’tan korkun diyoruz. Ve bizim ret ettiklerimiz de böyle isler. Ama halen yalan söylemeye devam ediyorlar. Hizmet falan yok, ben daha görmedim. Istanbul ve Ankara’da yapilan bir hizmet varsa söyleyin bizde onu bilelim. Geçenlerde Adana’da 9-10 tane büyüksehir belediye baskani ve milletvekili Suphanallah boncugu gibi dizilmisler temel atiyorlardi. Tek katli bir kresin temelini atiyorlardi. Dedim Allah baslangicini böyle eylesin, devamini getirsin, insallah hizmet yaparlar. Hizmet güzel bir sey. Bunun tadini alsalar aslinda yalani birakip hizmetle ugrasirlar. Ama ne yazik ki ortada böyle bir durum göremiyoruz. Seçimden önce ne demislerse tam tersini yapmaya devam ediyorlar. Mesela Ankara ve Istanbul için dediler ki isçinin ekmegiyle oynamayacagiz. Insan emekçinin alin terine saygi göstermez mi? Bir tek isçiyi isten atan namusuzdur, serefsizdir affedersiniz sözleri aynen böyle. Genel baskanlari da dahil. Ne oldu peki? Istanbul’da birkaç ay içerisinde 11 bin 700 kisiyi isten attilar. Sadece bizim dönemimizde ise girdikleri için park bahçelerde çalisan, temizlikte çalisan garibanlar insanlardi. Diyeceksiniz ki belki çok fazla personel vardi, doldurmussunuz kardesim siz de personeli, adamlarda hakli isten çikardilar. Hayir öyle degil, 11 bin 700- 12 bin kisi isten çikardilar ama 18 bin kisiyi ise aldilar. Hem de ortagimiz dedikleri partilerle paylasarak, bölüserek, yüzdeler vererek. Ne derlerse tersini yapan bir yapi var. Ankara ve Istanbul’un paraya ihtiyaci mi var gelirler dehset buranin, devletin parasina bile ihtiyaç yok diyorlardi. Bakin devletin bir kurusu dahi eksik gitmiyordu, fazlasiyla da paralari verildigi halde kendileri borçlanma noktasinda bizim 25 yilda yaptigimiz borçlanmayi onlar 2 senede yaptilar. Biz 25 senede 23-24 Milyar TL gibi borçlanma yapmisiz, senelik 1 Milyar TL bile düsmüyor, bizim borçlanmamizda bunlar 2 sene içerisinde 19,5-20 Milyar TL borçlandirma yaptilar. Yani bunlarin gözü hizmette degil, bunlarin gözü vatandaslarin duasini almakta degil, is yapma becerileri ile kabiliyetleri de yok. Bir iki heykel yapmaktan maalesef baska isleri de yok ama yalan söylemekte de üstlerine kimse yok. Ne yazik ki böyle bir muhalefetle de karsi karsiyayiz. O yüzden bizler bunlara bakarak kiblemizi tayin etmeyiz, bizim kiblemiz belli. Yapacagimiz is belli, niyetimiz belli, sonuna kadar da bu dogru yolda çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki ve beraberindeki heyet, Adiyaman Belediye Baskanligina geçti. Özhaseki, burada belediyenin seref defterini imzalayarak belediyenin çalismalari hakkinda Baskan Süleyman Kilinç’tan bilgi aldi.
Kaynak: İHA