(Özel) Bursa'da Rotayi Sasiran Leylek Oto Yikamaciya Indi

Bursa’da göçe baslayan ancak yolunu kaybeden bir leylek; yarali halde oto yikamaciya inis yapti. Yarali leylek Osmangazi Belediyesi veteriner hekimleri tarafindan tedavi altina alindi.

(Özel) Bursa'da Rotayi Sasiran Leylek Oto Yikamaciya Indi
Bursa’nin merkez Osmangazi ilçesi Kanalboyu caddesinde bulunan bir oto yikama dükkanina sabah saatlerinde yarali bir leylek inis yapti. Dükkan sahipleri yarali leylegi muhafaza altina alarak Osmangazi Belediyesi Veterinerlik birimine ihbarda bulundu. Ekipler gelene yarali leylek is yeri sahipleri tarafindan verilen yemek ve suyla beslendi. Kisa sürede olay yerine gelen veteriner hekimler yarali leylege ilk müdahaleyi olay yerinde yaptiktan sonra tedavi amaçli veterinerlik birimine götürdü.

Is yeri sahibi Emrah Simsek, ’’ Daha önce hep üzerimizden kalabalik bir halde göç ettiklerini görürdük. Fakat bu sefer leyleklerden biri dükkanimiza inis yapti. Bitkin halde duran leylege su ve yemek verdik. Sonrasinda veteriner hekimlere ihbarda bulunduk. Gelip aldilar. Insallah kisa sürede iyileserek eski hayatina geri döner ’’ dedi.

Kaynak: İHA