Okul Servis Araçlari Yönetmeliginde Degisiklik Yapildi

Okul servis araci olarak kullanilacak tasitlarin imal edildigi tarihten sonra gelen ilk takvim yili esas alinmak sartiyla 12 yasindan küçük olmasi zorunlulugu, Kovid19 salgini gerekçe gösterilerek yeniden düzenlendi Buna göre, muayeneden geçmis olmasi kaydiyla 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 15 yasindan küçük okul servis araçlari kullanilabilecek Tasinacak çocugun servis aracindaki azami seyahat süresi okul yönetimince belirlenecek ve servis araçlari belirlenen bu süreye uymak zorunda olacak Okul servis araçlarinda iç mekani gösteren, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginca yayimlanan tip onay mevzuatina uygun seffaf cam disinda cam kullanilamayacak.

Kovid-19 salgini gerekçe gösterilerek, muayeneden geçmis olmasi kaydiyla 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 15 yasindan küçük okul servis araçlarinin kullanilabilmesi hükme baglandi.

Okul Servis Araçlari Yönetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, okul servis araçlarinda iç mekani gösteren, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginca yayimlanan tip onay mevzuatina uygun seffaf cam disinda cam kullanilamayacak.

Servis aracinda okul öncesi egitim, ilkögretim ile kres, gündüz bakimevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocuk/ögrenci olmasi durumunda rehber personel bulundurulacak.

Tasinacak çocugun/ögrencinin servis aracindaki azami seyahat süresi okul yönetimince belirlenecek ve servis araçlari belirlenen bu süreye uymak zorunda olacak.

Okul servis araçlarindaki rehber personel, 22 yasini doldurmus ve 61 yasindan gün almamis olmasi kaydiyla, en az lise mezunu veya Milli Egitim Bakanligi onayli kursu basariyla tamamlamak sartiyla en az ilkokul mezunu olacak.

- Kovid-19 düzenlemesi

Yönetmelikle, "Okul servis araci olarak kullanilacak tasitlarin yaslari 12 yasindan büyük olmayacaktir. Tasitlarin yasi fabrikasinca imal edildigi tarihten sonra gelen ilk takvim yili esas alinarak hesaplanacaktir." ifadesi, Kovid-19 salgini gerekçe gösterilerek degistirildi.

Buna göre, okul servis araci olarak kullanilacak tasitlarin imal edildigi tarihten sonra gelen ilk takvim yili esas alinmak sartiyla 12 yasindan küçük olmasi zorunlulugu, muayeneden geçmis olmasi kaydiyla 1 Temmuz 2023 tarihine kadar 15 yasindan küçük olmasi seklinde uygulanacak.
Kaynak: AA