Ögretmenlerin Yeni Ögretim Yili Mesleki Çalisma Dönemi Programi 31 Agustos-3 Eylül'de Yapilacak

Milli Egitim Bakanliginca (MEB), ögretmenlere yönelik yeni ögretim yili mesleki çalisma dönemi faaliyetleri 31 Agustos-3 Eylül tarihleri arasinda yapilacak.

Bakanlik tarafindan illere gönderilen yazida, Bakanliga bagli her derece ve türdeki egitim kurumlarinda görevli yönetici ve ögretmenlerin yeni ögretim dönemi mesleki çalismalarina iliskin bilgi verildi.

Yazida, 31 Agustos-3 Eylül tarihleri arasinda mahallinde gerçeklestirilecek mesleki çalisma programi kapsaminda ögrencilerin ögrenme kayiplarina iliskin alinacak tedbirler degerlendirilecek.

Bu kapsamda rehber ögretmen ve psikolojik danismanlarin destegi alinarak, "Salgin Hastalik Sonrasi Psikolojik Saglamligi Güçlendirmek ve Ögrencilerin Okula Uyumlarini Desteklemek", "Salgin Hastalik Psikoegitim Programlari" ve "Kovid-19 Salgin Sürecinin Önleyici Tedbirlerin Alinmasi" konularinda tüm ögretmenler bilgilendirilecek.

"Salgin Hastalik Sonrasi Psikolojik Saglamligi Güçlendirmek ve Ögrencilerin Okula Uyumlarini Destekleme Egitimi" çerçevesinde Kovid-19 salgini döneminde ögretmenlerin karsilastiklari ve karsilasabilecekleri zorluklarla basa çikabilme, esnek düsünebilme ve uyum saglamalarina yardimci olma ile iyi olus düzeylerinin artirilmasi amaçlaniyor.

"Salgin Hastalik Psikoegitim Programi Tanitimi Egitimi" kapsaminda okullarin açildigi ilk 2 haftada ögrencilere uygulanacak olan psikoegitim programinin tanitimi, nasil uygulanacagiyla ilgili bilgilendirme egitimleri ve ögretmenlerin psikoegitim programi uygulama becerilerinin artirilmasi hedefleniyor.

"Kovid-19 Salgin Sürecinin Önleyici Tedbirlerin Alinmasi" konusu kapsaminda da ögretmenlere, okullarin açilmasinin ardindan Milli Egitim Bakanliginin belirlemis oldugu önlemlere yönelik bilgilendirme yapilacak.

Kaynak: AA