Nirvana Grubunun Albüm Kapagindaki 'Çiplak Bebek' 30 Yil Sonra Gruba Istismar Davasi Açti

Müzik grubu Nirvana'nin Nevermind albüm kapaginda yer alan bebegin, 30 yilin ardindan cinsel istismar iddiasiyla gruba dava açtigi bildirildi.

BBC'nin haberine göre 30 yasindaki Spencer Elden, henüz 4 aylikken bir havuzda çekilen çiplak fotografinin izinsiz olarak Nirvana grubunun albüm kapaginda kullanildigini iddia etti.

Cinsel istismar gerekçesiyle gruba dava açan Elden'in, aralarinda Dave Grohl ve Krist Novoselic'in de bulundugu 15 grup üyesinden 150 biner dolar tazminat talep ettigi belirtildi.

Elden'in ailesinin, fotograf için telif aldigina dair herhangi bir belge imzalanmadigi da öne sürüldü.

Dava dosyasindaki belgelerde, Nirvana'nin, bebegin mahrem yerlerinin kapatilacagi sözünü verdigi ancak bu sözü yerine getirmedigi de iddialar arasinda yer aldi.

Elden, fotograf nedeniyle olumsuz seyler yasadigini ve yasamaya da devem edecegini belirterek, "asiri ve kalici duygusal sikinti" içinde oldugunu ifade etti.

ABD yasalari uyarinca, bebeklerin cinsel organlarinin görüldügü fotograflari genellikle çocuk istismari olarak kabul edilmiyor ancak Elden'in avukati Robert Y. Lewis, fotografa eklenen dolar görüntüsünün, müvekkilini "resit olmayan seks isçisi" gibi gösterdigini savundu.

Öte yandan gruptan ve müzik sirketinden konuya iliskin herhangi bir açiklama yapilmadi.

Dünyaca çapinda 30 milyondan fazla satan Nevermind albümünün kapaginda, Elden'in bebekken çiplak sekilde havuzda oldugu ve önüne olta ile dolar sallandirildigi görülüyor.

Gruba dava açan Elden, albümün 10'uncu, 17'nci, 20'nci ve 25'inci yil dönümlerinde mayosuyla havuza dalarak pozunu defalarca tekrarlamisti.

Kaynak: AA