Mugla Valisi Tavli, Orman Yanginlariyla Mücadeleye Iliskin Degerlendirmede Bulundu Açiklamasi

'Orman yanginlariyla mücadelemizdeki esas basariyi, yanginlarla mücadeleyi vatan savunmasi anlayisiyla yürüten, tecrübeli ve özverili ekiplerimize ve gönüllük esasiyla çalismalara destek veren milletimize borçluyuz'.

Mugla Valisi Orhan Tavli, orman yanginlariyla mücadeledeki basariyi, vatan savunmasi anlayisiyla özveriyle çalisan ekiplere ve gönüllü olarak çalismalara destek veren millete borçlu olduklarini bildirdi.

Valilikten yapilan açiklamada, Vali Tavli baskanliginda düzenlenen AFAD Koordinasyon ve Degerlendirme Toplantisi'nda, Marmaris, Bodrum, Milas, Kavaklidere, Köycegiz, Seydikemer, Dalaman ilçelerindeki orman yanginlari sonrasi yapilacak çalismalar ile tedbirlerin degerlendirildigi belirtildi.

Mugla'da, mevcut orman varliginin korunmasi ve yanan alanlarinin yeniden agaçlandirilmasi amaciyla ekiplerce yürütülen saha çalismasinin sürdügü aktarilan açiklamada, orman yanginlarinin basladigi ilk andan itibaren devletin tüm kurumlari ile imkanlarinin seferber edildigi, ekiplerin yogun müdahaleleri ve vatandasin destekleriyle yanginlarin söndürüldügü ifade edildi.

Hava operasyonundaki araç sayisinin 6 Agustos'ta 16 uçak, 54 helikopter ile en yüksek seviyeye ulastigina dikkatin çekildigi açiklamada, toplam 12 bin 666 personel, 5 bin 587 aracin yanginlarda görev aldigi, 18 büyüksehir belediyesi ile il ve ilçe belediyelerinden toplam 2 bin 74 personel, 284 araçla, sivil toplum kuruluslarinin da 859 personel ve 175 araçla söndürme çalismalarina destek verdigi bilgisi paylasildi.

Il genelindeki 119 agir hasarli binadan Marmaris'te 80, Bodrum'da 3, Milas'ta 6 olmak üzere 89'unun enkazinin kaldirildigi, 30'u için çalismalarin devam ettigi kaydedildi.

Açiklamada, orman yanginlari sonrasi yapilan çalismalari da yerinde inceleyen Vali Tavli'nin, "Orman yanginlariyla mücadelemizdeki esas basariyi, yanginlarla mücadeleyi vatan savunmasi anlayisiyla yürüten, tecrübeli ve özverili ekiplerimize ve gönüllük esasiyla çalismalara destek veren milletimize borçluyuz." degerlendirmesinde bulunuldu.
Kaynak: AA