MHP'li Erdem Açiklamasi 'Milli Servetleri Yok Edenler Vatan Düsmanlaridir'

MHP Istanbul Milletvekili Arzu Erdem, "Milli servetler, milletin hizmetine sunulan, vatanin birer parçasi olduguna göre milli servetlere dokunanlar, tahribata ugratanlar, milli servetleri yok edenler, vatan düsmanlaridir." dedi.

Erdem, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, milli servetlerin, devletin ve fedakar insanlarin ortaya çikardigi, topluma mal edilmis eserler oldugunu belirtti. Milli servetin üç bileseni oldugunu ifade eden Erdem, "Ülke içerisindeki insan ürünü fiziki varliklar, dogal varliklar ve beseri sermayedir." diye konustu.

Vatan topraklari üzerindeki her bir çakil tasinin milli servet olduguna isaret eden Erdem, sunlari kaydetti:

"Milli servetler, milletin hizmetine sunulan vatanin birer parçasi olduguna göre milli servetlere dokunanlar, tahribata ugratanlar, milli servetleri yok edenler, aslinda vatan düsmanlaridir. Devletimizin, milletimizin malini yakip, yikmaya, yok etmeye, bombalamaya, tahrip etmeye hiç kimsenin hakki yoktur. Milli servetlerimizin tamami için geçerli. Bunun adina özgürlük, demokrasi demek, alti bosaltilmis kavramlar haline getirilmis bu kavramlarin içerisine giydirmek ne medeniyet ne de çagdaslik. Bunun adi tamamen vatana ihanettir, vandalliktir."

Erdem, gençlere küçük yastan itibaren özellikle milli servetin ne demek oldugunun ve nasil korunmasi gerektiginin ögretilmesi gerektigini belirterek milli servetin korunmasi için gerekli arastirmalarin yapilmasi ve milli servete yönelik olasi tahribatlarin önlenmesi amaciyla Meclis'e arastirma önergesi verdigini vurguladi.

MHP'li Erdem, "Aslinda milli servetimizi korumak demek vatanimizi, Türk milletini, vatan sinirlarimizi, yesil vatanimizi, mavi vatanimizi korumak demek ve buna çocuklardan baslayacagiz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA