Mersin'deki Saglik Personeline Saldiriya Kinama

İçel’de Covid-19 tedavisi gördügü sirada kaybeden bir hastanin yakinlarinin saldirisi sonucu 3 saglik personeli darp edilen özel hastanenin yönetimi, yaptiklari açiklamayla saldiriyi kinadi.

Merkez Mezitli ilçesindeki özel hastanenin sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, saglik çalisanlarina yönelik siddetin, basta hekimler olmak üzere tüm saglik çalisanlarini tehdit ettigi vurgulandi. Saglik çalisanlarinin zorlu pandemi sürecinde canla basla hizmet verdigi ifade edilen açiklamada, "Saglik çalisani arkadaslarimiz uzun süredir hasta yakinlari tarafindan tehdit edilmesine ragmen bir can kurtarma umuduyla ve meslek askiyla gece gündüz tedavilerine hassasiyetle devam etmislerdir. Lakin çalisan arkadaslarimiz fedakarca hizmet vermelerine ragmen hasta yakinlari tarafindan darp edilmis olup tehdit edilmeye devam edilmektedir. Görevini yapmaya çalisan meslektasimiza ve saglik çalisanlarimiza karsi yapilan gereksiz, yakisiksiz, hak edilmeyen ve de hiçbir insana yakismayacak hakareti, tehdit ve darp hareketini kiniyoruz" denildi.

Mezitli ilçesindeki özel bir hastanede 24 gündür yogun bakimda tedavi gördügü ögrenilen Covid-19 hastasi H.Ç. (34) dün yasamini yitirmis, bunun üzerine hastaneye giden yakinlari, bir doktor ve 2 hemsireyi darp etmisti.
Kaynak: İHA