Konya Büyüksehir Belediye Baskani Altay'dan Malazgirt Zaferi'nin 950. Yil Dönümü Mesaji

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yil dönümü dolayisiyla mesaj yayimladi.



Altay, mesajinda 26 Agustos 1071 tarihinin sanli bir milletin dünya hakimiyetine uzanan kutlu yürüyüsünün miladi oldugunu belirtti.

Malazgirt'te zaferin, toplu vuran inançli yüreklerin cesur mücadelesi ile kazanildigini vurgulayan Altay, sunlari kaydetti:

"Malazgirt, hiçbir gücün, bir ve beraber oldukça bu milleti alt edemeyecegi hakikatinin ispatidir. Malazgirt'te sadece Türkler degil, bugünkü Türkiye'nin omurgasini olusturan tüm Müslüman halklar omuz omuza savasmislardir. Bu essiz zafer, Malazgirt'ten Konya'ya, Konya'dan Bursa, Edirne ve nihayetinde Istanbul'a ulasan yolculugun baslangiç noktasidir. O yürüyüsün ilk nüvelerinden biri de Konya'nin Selçuklu baskenti olmasidir. Sanli Malazgirt Zaferi bu bakimdan bizlere en büyük mirastir. Sultan Alparslan'i ve kahraman askerlerini rahmetle, sükranla yad ediyorum. Adalet ve merhametle cihana hükmeden bin yillik bu kutlu devlet için can veren tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: AA