'Konak Çileden Çikilmaz Bir Kent Olmaya Basliyor'

Izmir’in Konak ilçesinin MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Yeniçirak, Konak’ta imar, altyapi, asfaltlama ve kaldirim problemleri gibi birçok temel sorunun bulundugunu ve bunlari rapor haline getirip sunmalarina ragmen 2.5 yilda sorunlarin yüzde 90’ina çözüm bulunamadigini söyledi. “Konak çileden çikilmaz bir kent olmaya basliyor” diyen Ahmet Yeniçirak, Konak Belediye bütçesinin yüzde 60’inin isçi maaslarina ödendigini ifade etti.

'Konak Çileden Çikilmaz Bir Kent Olmaya Basliyor'
Konak Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyeleri Ahmet Yeniçirak ve Ali Peynirci, 2019 yerel seçimlerinin ardindan Konak’in 111 mahallesini gezerek, sorunlarini yerinde gördü. Gördükleri sorunlari bir rapor haline getiren Ahmet Yeniçirak, bu raporu Konak Belediye Baskani Abdül Batur’a ilettiklerini; ancak 2.5 yildan bu sorunlarin yüzde 90’inin çözülemedigini söyledi.



“Bazi mahallelerde asfaltlama 20 sene önce yapilmis, bazilarin kaldirim bile yok”

Önümüzdeki haftalarda Konak’in mahallelerini yeniden gezmeye baslayacaklarini ifade eden Ahmet Yeniçirak, “Gezerken tüm sikintilari görecegiz. Bu sorunlarin en basinda imar geliyor. Imardan kaynakli altyapi, asfalt ve kaldirim problemleri var. Bazi mahallelerimizde asfaltlama son olarak 20 sene önce yapilmis. Yeni yapilan hiçbir sey yok. 30 yillik bir yönetim zamaninda hiçbir sey yapilmamis. Sikinti buradan kaynaklaniyor, samimi degiller. 111 mahallenin yüzde 60’inda altyapi sorunu var, yagmur suyu giderleri yok. Yagmur yagdigi zaman ‘Su akar yolunu bulur’ gibi kaidede kaliyor. 100 mahallede kaldirim sorunu var. Yolun saginda kaldirim var, solunda yok veya hiç kaldirim yok. Göz alici mahallelerde kaldirim var arka mahallelerde kaldirim namina hiçbir sey yok. Tarihi yapilarin tamami yok olmus. Bunlar restore edilip butik otel olarak halka sunulabilir veya turizme kazandirilabilirdi. Ne yazik ki kenti yönetenler kentten bihaber” dedi.



“Devam eden projelerin yüzde 90’i bir önceki dönemin projeleri”

Konak’ta yesil alan oraninin yüzde 3’ün altinda oldugunu kaydeden Ahmet Yeniçirak, “Sosyal alanlarimiz yok. Bunlarin en temel sorunu imar. Imar sorunu çözüldügü zaman hepsi çözülecek. Geçen sene belediye baskanimiz Gültepe Mahallesi’nde imar planini yapti, simdi diger bölgelerde yapilacak; fakat imar planlari vatandas açisinda tatmin edici degil; çünkü Konak ilçesinin kaçacak yeri yok. Bizim bos alanimiz yok. Burada çok katli bir imar yapilmasi lazim, sosyal donati alanlari da bu sekilde kazanilabilir. Bunlarin hiçbirini yapamiyorsun. Pandemi nedeniyle bazi aksakliklar olabilir ama bunlari bahane edip de çogu projelerin geride kalmasina da gerek yok. Su anda devam eden projelerin birçogu valilik yardimiyla yapiliyor. Fakat devam eden projelerin de yüzde 90’i bir önceki dönemin projeleri. Bu dönemde baslatilan tek proje Kadriye Sosyal Tesis ve Pazaryeri projesi. Onun disinda üretmis oldugu proje yok. Bunlar da vatandasi hayatini rahatlatacak sekilde olmuyor. Ben 40 yildir Konak’ta yasiyorum, bunlari da görüyoruz, her sey ortada. Biz elimizde geldigince yardimci olmaya çalisiyoruz. ‘Birlikte Konak’ diyoruz; fakat önümüz tikaniyor. Konakli için yasami refaha erdirecek bir çalisma yapamiyorsun” diye konustu.



“Konak çileden çikilmaz bir kent olmaya basliyor”

Konak Belediyesinin 2021 yili için tahmini bütçesinin 520 milyon TL oldugunu ifade eden Ahmet Yeniçirak, “Ancak bu bütçenin yüzde 80’ini alabildik. Bunun da yüzde 60’iyle isçi maasi ödeniyor. Geri kalan parayla da yatirim yapilmaya çalisiliyor. Bunun gibi sorunlar üst üste bindigi zaman Konak çileden çikilmaz bir kent olmaya basliyor. Bizim bu kenti rahatlatip vatandaslarimizi mutlu etmemiz lazim. Gelen parayi da degerlendiremiyoruz. ‘Bizli’ konusuyorum; çünkü biz de Konakliyiz. Beraber çalismak istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA