Kazdaglari'nda Sogutma Çalismalari Devam Ediyor

Balikesir’in Edremit ilçesinde Kazdaglari Milli Parki içinde baslayan ve yaklasik 25 saat sonra kontrol altina alinan yanginda sogutma çalismalari havadan ve karadan devam ediyor.

Kazdaglari'nda Sogutma Çalismalari Devam Ediyor
Balikesir’in Edremit ilçesi Güre Mahallesi Kavurmacilar mevki yakinlarinda kara yolu ulasiminin olmadigi dik bir vadi zemininde baslayan ve 25 saatlik zorlu ve özverili bir çalisma ile kontrol altina alinan yangin bölgesinde sogutma çalismalarina araliksiz havadan ve karadan devam ediliyor.

Karadan açilan yollar ile söndürme ekipleri sogutma çalismalarina araliksiz devam ederken bir yandan da havadan sogutma çalismalari sürdürülüyor. Balikesir Koca Seyit Havalimani’nda ise yakin bölgelerde konuslu 6 helikopter yanginin rüzgar etkisiyle tekrar baslayabilme riskine karsi hazir bekletiliyor. Resmi olmayan bilgilere göre yanginda 50 hektar kadar bir alanin zarar gördügü, yanan arazinin sarp ve kayalik vadi yamaçlari oldugu kaydedildi. Yangin sahasinin ise havadan çekilen görüntülerinde ekiplerin özverili ve cansiparane çalismasi ile söndürülen orman alanlari böyle görüntülendi.
Kaynak: İHA