Kavakli Baraji Ile 2 Bin 360 Dekar Tarim Arazisi Suya Kavusacak

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Kaya Yildiz, Suhut ilçesine yapimina baslanan Basören Tekke Kavakli Baraji’nin tamamlanmasi ile tesiste depolanacak suyla 2 bin 360 dekar tarim arazisinin sulanmasinin saglanacagini kaydetti.

Kavakli Baraji Ile 2 Bin 360 Dekar Tarim Arazisi Suya Kavusacak
Yildiz, Afyonkarahisar ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasinin bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynadigini kaydetti.

DSI olarak son yillarda modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya konuldugunu kaydeden Yildiz, “Modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden oluyor. Bu durum bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ediyor bir taraftan da yasam standardini yükselttigi için göçü önlüyor. Suhut Basören Tekke Kavakli Barajinda çalismalarin devam etmekte. Çalismalari devam eden Bölgenin ilk SSB gövde tipine sahip olan Afyonkarahisar Suhut Basören Tekke Kavakli Barajinin tamamlanmasi ile barajda depolanacak su ile 2 bin 360 dekar tarim arazisinin sulanmasinin saglanacak. ‘Baraj gövde kazilari, dipsavak, cebri boru, enjeksiyon, konduvi, yol imalatlari ve SSB santralinin kurulumunun tamamlandi. Barajda sezon içerisinde gövde dolgu imalatina devam edilerek, dolusavak imalatlari ile vana odasi imalatlari yapilacaktir” dedi.

Temelden yüksekligi 43 metre ve su depolama kapasitesi 2,1 milyon metreküp olan Suhut Basören Tekke Kavakli Baraji’nin tamamlanmasi ile 2021 birim fiyatlari ile ülke ekonomisine yillik 2 milyon 596 bin TL katki saglanmasinin hedeflendigini dile getirdi.
Kaynak: İHA