Jandarma Personeli, Selzede Çocuklarin Yüzünü Güldürdü

Kastamonu Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler, sel afetinin yasandigi bölgede çocuklara çesitli hediyeler vererek yüzlerini güldürdü.

Jandarma Personeli, Selzede Çocuklarin Yüzünü Güldürdü
Bati Karadeniz bölgesinde 11 Agustos tarihinde yasanan sel felaketi Kastamonu’nun Azdavay, Küre, Inebolu, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Senpazar ve Pinarbasi ilçelerinde büyük hasara yol açti. Bu ilçelerde birçok bina ve is yeri zarar gördü, onlarca araçta sel sulariyla birlikte denize Ezine Çayi üzerinden denize sürüklendi. Sel felaketinin yasandigi Bozkurt ve Inebolu’nun Özlüce köyünde enkaz kaldirma çalismalari devam ederken diger yandan da Kastamonu Il Jandarma Komutanligi bagli ekipler, selden etkilenen çocuklari ziyaret etti. Sel magduru çocuklara çesitli hediyeler veren jandarma ekipleri, ayni zamanda çocuklarin yüzlerini boyadi ve onlarla bir süre oyunlar oynayarak vakit geçirdi.

Çalismalar hakkinda Kastamonu Il Jandarma Komutanligindan yapilan yazili açiklamada, “Kastamonu Il Jandarma Komutanligi tarafindan sel afetine maruz kalan vatandaslara ve özellikle kadin ve çocuklara psikolojik destek vermek, hayatin normal akisini saglamak ve yasadiklari üzüntüden uzaklastirmak amaciyla 15 kadin astsubay görevlendirilmistir. Bu kapsamda; moral ve motivasyonu yükseltmek için Inebolu ilçesi Özlüce köyündeki 23 çocuga yönelik faaliyetler kapsaminda oyuncaklar dagitilmis, çocuk oyunlari düzenlenmis, boyamalar yapilmistir. Sel felaketini yasayan çocuklar bir nebze olsun eglenerek üzüntülerini unutmuslardir” denildi.

Ayrica buna benzer etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edecegi belirtildi. Bu kapsamda Bozkurt, Çatalzeytin, Inebolu ve Küre ilçeleri ile köylerinde boyama ve oyun etkinliklerinin gerçeklestirildigi ve çocuklara da çesitli hediyelerin verildigi belirtildi.
Kaynak: İHA