Israil Genelkurmay Baskani, Yakin Zamanda Gazze'de Yeni Bir Operasyona Hazirlandiklarini Söyledi

Israil Genelkurmay Baskani Aviv Kochavi, "belki yakin zamanda" ifadesini kullanarak Gazze'ye yönelik askeri bir operasyona hazirlandiklarini, Iran'a karsi askeri seçenek için de hazirliklarin hizlandirildigini ifade etti.

Israil Kamu Yayin Kurulusu KAN'in haberine göre Genelkurmay Baskani Kochavi, savas muhabirlerine açiklamalarda bulundu.

Kochavi, "Belki de yakin bir zamanda Gazze'de yeni bir operasyona hazirlaniyoruz ve arkasinda kim olursa olsun Israil'in egemenliginin ihlal edilmesini kabul etmiyoruz ve etmeyecegiz." ifadelerini kullandi.

Nükleer programini durdurmasi için baska bir seçenek bulunmamasi halinde ordunun Iran'a karsi da askeri seçenek için hazirliklari hizlandirdigini vurgulayan Israiili Bakan, bu amaç için savunma bütçesi tahsis edildigini aktardi.

Kochavi, Savunma Bakanliginin 2021 yili bütçesi için 1,5 milyar sekel (yaklasik 460 milyon dolar), 2022 yili için de 1 milyar sekelden (yaklasik 310 milyon dolar) fazla ödenek aldigini dile getirdi.

Iran'in bölgedeki deniz faaliyetlerine karsi koyma planlariyla ilgili ise Kochavi, Israil ordusunun Iran'in Orta Dogu'daki nüfuzunu azaltmak için sistematik ve çesitli sekillerde çalistigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA