IBB Muhabirinden Hastane Personeline Saldiri

Esenler Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nde güvenlik görevlileri Istanbul Büyüksehir Belediyesi muhabiri tarafindan saldiriya ugradi. Saldiriya iliskin Öz saglik is sendikasi tarafindan açiklama yapildi.

IBB Muhabirinden Hastane Personeline Saldiri
Esenler Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nde iddiaya göre güvenlik görevlileri, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nde (IBB) muhabirlik yapan Tuba Semiz tarafindan siddete ugradigi öne sürüldü. Geçtigimiz günlerde IBB muhabirinin kendisine siddet uygulandigi iddialarinin ardindan Öz Saglik Is Sendikasi tarafindan Esenler Kadin Dogum Ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nde basin açiklamasi gerçeklestirildi.

Açiklamada, Öz Saglik Is Sendikasi 2 nolu Sube Baskani Erdem Dinç, Hastane güvenlik görevlilerinin iftiraya ugradigini olayin Tuba Semiz tarafindan gerçeklestigini söyledi.



Güvenlik görevlilerin olayla ilgili kamera kayitlarinin bulundugunu ifade eden Öz Saglik Is Sendikasi 2 nolu Sube Baskani Erdem Dinç, "

Güvenlik görevlilerimizin bu olayla ilgili tavir ve davranislari kamera kayitlari ve hastane yöneticiligi sahitleriyle sabittir. Istanbul Büyüksehir Belediyesi muhabiri olmak yalan ve iftiralarda bulunmak için cesaret sebebi midir? Güvenlik görevlisi üyelerimiz diger hasta ve hasta yakinlarinin zarar görmemesi için mukavvemette bulunmamislardir. Bu konu üzerinden saglik sistemi ve saglik çalisanlarimizin tamami ve hastanemiz hedef alinmistir. Görevleri geregi kendilerine tanimlanmis görev alanlarinda olaylara müdahale eden üyelerimizi çesitli iddia ve ithamlarla karalamak istemislerdir. Kamu ve saglik hizmetinin aksamasina da sebebiyet vermislerdir. Üstelik bahsettigimiz kisi Istanbul Büyüksehir Belediyesi gibi kurumsal bir yapida televizyon muhabirlik tanimini kullanmak suretiyle islerini yapmaya çalisan saglik çalisanlarini karalamis yetmemis sosyal medya üzerinden de algi operasyonlari yapmistir. Biz canimiz pahasina bu mücadeleyi verirken herkes kendi hakkinin hududunun disina çikarak görevimizi engelleyecek davranislar gösteremez. Üyemiz olan güvenlik görevlilerimiz de bir saglik çalisani olarak görevlerini yapmislardir" diye konustu.



"Saglik çalisanlarina siddet uygulayanlar hapis cezasina çarptirilmali"

Saglik çalisanlarina siddet uygulayan sehir magandalarinin en agir ceza almasi için yetkililere seslenen Dinç, "Agir hapis cezasi kamu saglik hizmetlerinin siddet uygulayan kisilere bir süre ücretli hale getirilmesi agir para cezalari gibi caydirici yaptirimlarin bir an evvel hayata geçirilmesini bekliyor saglik emekçilerine siddet uygulayan sehir magandalarinin en agir sekilde cezalandirilmalarini yetkililerden acilen talep ediyoruz" ifadelerini kullandi.

Öte yandan, konuyla ilgili olarak hastane yönetimi ve sendikalar tarafindan hukuki süreç baslatildigi bildirildi.

Kaynak: İHA