Erzincan'dan Sel Bölgesine 5 Tir Malzeme Ve 1 Milyon Lira Nakdi Destek

Vali Mehmet Makas: 'Herkes karinca kararinca bu tirlarin doldurulmasina katkida bulundu. Ayni zamanda su an 1 milyon Türk Lirasi'ni topladik ve toplamaya devam ediyoruz'

Erzincan'dan sel felaketinin yasandigi Bati Karadeniz'e, ihtiyaçlarin karsilanabilmesi amaciyla 5 tir gida ve ihtiyaç malzemesi ile 1 milyon lira nakdi destek gönderildi.

Valilik koordinesinde Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünce sel bölgesi için "Ben De Varim" sloganiyla baslatilan yardim kampanyasi kapsaminda Erzincan Belediyesi, kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari ve hayirseverlerin destegiyle toplanan beyaz esya, mobilya, 25 ton küp seker ile gida ve çesitli ihtiyaç malzemeleri 5 tira yüklendi.

Valilik önüne getirilen yardim tirlar, burada dualarla sel bölgesine gönderildi.

Vali Mehmet Makas, buradaki programda yaptigi konusmada, bütün acilari kendileri yasamis gibi sel bölgelerine sahip çikmaya çalistiklarini söyledi.

Destek veren Erzincan halkina tesekkür eden Makas, "Allah her birligimizi var etsin. En zengin is adamimizdan, ticaret odamizdan, ticaret odasindaki üyeleri gezip ayni ve nakdi yardim toplayan is adamlarimiz var. Her birinden Allah razi olsun. Herkes karinca kararinca bu tirlarin doldurulmasina katkida bulundu. Ayni zamanda su an 1 milyon Türk Lirasi'ni topladik ve toplamaya devam ediyoruz." dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakir ise birlik ve beraberligin öneminden bahsederek, önemli günde desteklerini esirgemeyen yöre halkina tesekkür etti.

Belediye Baskani Bekir Aksun da 1939 ve 1992 depremini görmüs bir sehrin evlatlari olduklarini hatirlatarak, "Yillarca disaridan bize destek gönderen bütün yurttaslarimiza, vatandaslarimiza minnet ve sükranlarimizi sunuyorum. Buradan yardim tirlarini gönderirken üzerimize düsenin daha da fazlasini yapabilmek için gayret edecegimizin bilinmesini istiyoruz. Çünkü biz yillarca bu yardimlarla karsi karsiya kalmis, bir sehiriz onun içinde yardimlarda katkisi olan tüm hemserilerimiz yürekten kutluyorum." diye konustu.

Programa, 3. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tüm General Davut Ala, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ahmet Tanoglu, hayirsever is insanlari ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.
Kaynak: AA