Didim'de Keçilere Zehirli Incir Tuzagi

Aydin’in Didim ilçesinde makilik alanda keçi sürüleri için birakilan zehirli incirler, hayvanlari zehirledi. Veteriner müdahalesiyle hayvanlar telef olmaktan kurtarilirken, hayvanlara 3. zehir birakildigini belirten sürü sahibi, konuyla ilgili emniyete sikayetçi oldu.

Didim'de Keçilere Zehirli Incir Tuzagi
Didim Hisar Mahallesi Sefa evler sitesi bölgesinde 50’ye yakin küçükbas hayvan besiciligiyle ugrasan ve sürü olarak hayvanlarini makilik alanda besleyen Dengizbasbogan ailesinin keçileri zehirlendi. Aile olarak geçimlerini keçi besiciliginden yapan Dengizbasbogan ailesi, sabah saatlerinde hayvanlarini beslemeye çikti.

Kisa süre sonra bazi hayvanlarinin agizlarindan köpük çikmasinin ardindan durumu veterinere bildirdi. Veteriner hayvanlarinin zehirlendigini tespit ederek, hayvanlara igne vurdu. Zehirli incirden yiyen bazi hayvanlara sürü sahibi kendi igne vurarak hayvanlarini yeniden sagligina kavusturdugu da görüldü.

Sürü sahibi Abdil Dengizbasbogan bölgede yaptigi incelemede hayvan otlattigi çevredeki sokak boyunca belirli araliklarla zehirli taze incir birakildigini gördü. Hayvanlarini bölgeden uzaklastiran sürü sahibi, durumu Emniyete bildirdi. Emniyet güçlerince yapilan incelemede belirli araliklarla incir birakildigi ve incirlerin üzerinde beyaz toz oldugu görüldü.

Sürü sahibi Abdil Dengizbasbogan, “Hayvanlari evden çikartip karsiya götürdük; ardindan agizlari köpürmeye basladi ve silkelenmeye basladilar. Düstüler kalkmiyor, bagiriyor çagiriyorlar. Gittim veteriner çagirdim, igne vurdu; bana da igne birakti. Igne vurduk, su an telef olan yok. Eve götürüyoruz kapatacagiz hayvanlari. Yol kenarlarinda incire zehir koyup atmislar, hayvanlarda bunu yiyor, sadece bu degil meyve ekmek ne bulursa yiyorlar. Neden yaptiklarini bilemiyorum, bu bana 3. kez oldu. Bundan bir hafta önce oldu; bir de geçen Subat ayinda oldu. Öncekinde ilkinde 2, geçen hafta da 4 olmak üzere 6 hayvanim telef oldu. Insanlarin vicdanen bunu yapmamasi lazim. Insanlarin benimle sorunu varsa benle paylassin, insanlarin hayvanlardan intikam almasinin anlami yok” dedi.

Abdil Dengizbasbogan ile birlikte bölgede hayvancilik yapan Ismail Yilmaz ise, “Hayvanlarin agizlarindan köpük geldi; veteriner çagrildi; ignesini yapti. Emniyete haber verdik. 3. kez bu yapildi. Neden yaptilar bilemiyoruz” dedi.

Sürü sahibi Abdil Dengizbasbogan bölgeye zehirli incir birakanlar ile ilgili emniyet yetkililerine sikayetçi olacagini bildirirken, bölgeye olay yeri inceleme ekibi çagrilarak incirlerden numune alindi.
Kaynak: İHA