Denizli Büyüksehir 'Genç Dostu Sehir' Ödülü Aldi

Denizli Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birligi'nin düzenledigi "Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje" yarismasinda "Denizli Genç 2023" projesi ile ödüle layik görüldü.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birligi'nin ev sahipliginde düzenlenen Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimlariyla ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçeklestirildi.

Türkiye'deki belde, ilçe, il ve büyüksehir belediyelerinin hazirladigi "Genç Dostu Sehirler" temali projeleri kapsayan yarisma sonuçlarinin açiklandigi programda Denizli Büyüksehir Belediyesi, "Denizli Genç 2023" projesi ile ödül almaya hak kazandi.

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, gençlerin yerel yönetimlere dogrudan katiliminin saglanmasinin hedeflendigi proje ile kazanilan ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in elinden aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Zolan, Cumhurbaskani Erdogan'dan bir kez daha ödül almanin kendileri için ayri bir onur, seref ve mutluluk oldugunu belirtti.

Projeyi Denizli Büyüksehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin yaptigina isaret eden Zolan, sunlari kaydetti:

"Gençler için gençler proje yapti. Projeye bizler de destek olduk ve ödüle layik görüldü. Gençlik bizim degerimiz, gözbebegimiz, enerjimiz, hazinemiz. Onlari geçmisle bulusturup, köklerinden koparmadan gelecege hazirlamak gerekiyor. Gençlerimizi her alanda söz sahibi yapmak, donanimlarini artirmak ve bizden daha güzel isler yapmalarina vesile olmak için çalisiyoruz. Bir gencimizin dahi basarili olmasi bizim için en büyük ödüldür. Proje, onlara dokunmaya, fikirlerini almaya birlikte hareket etmeye vesile kilacaktir. Bizi bu ödüle layik gören basta Cumhurbaskanimiza, Türkiye Belediyeler Birligi Degerlendirme Kurulu'na, projeyi yazan genç arkadaslarima çok tesekkür ediyorum."

- Denizli Genç 2023

Denizli merkez ve 19 ilçesinde yasayan tüm gençleri kapsayan Denizli Genç 2023 projesi, gençlerin yerel yönetimlere dogrudan katiliminin saglanmasini hedefliyor.

Gençlerin 2023 vizyon ve hedeflerine uygun ilerlemesi amaçlanan proje, yerel kurum ve kuruluslarin gençlik hizmetlerinde koordinasyon ve isbirliginin güçlendirilmesi, genç girisimcilerin ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi, gençlerin yerel yönetimlere aktif katilimi, üniversite ve gençlik Kuruluslarinin tümüne etki edebilecek projeler bütününü kapsiyor. Projede, Her Gönüllü Bir Fidan, Gelecege Isik Tut, Gençler Afete Hazir, Denizli'yi Kodlayan Minik Parmaklar, Denizli Gençlik Senatosu, Siber Zorbaliga Genç Etkisi, Genç Denizli Mobil, Kanalima Hos Geldiniz, Ahilik Mektebi, 19 Ilçe 19 Kütüphane, 2023 Gençlik Akademileri gibi çok sayida program bulunuyor.

Kaynak: AA