Dayisindan Ögrendi, 43 Yildir El Emegi Ahsap Ürünleri Yapiyor

Kahramanmaras’ta bir esnaf, 7 yasinda dayisinin yaninda ögrendigi ahsap ürünler yapma isini 43 yildir sürdürüyor.

Dayisindan Ögrendi, 43 Yildir El Emegi Ahsap Ürünleri Yapiyor
Kentte bulunan Demirciler Çarsisi’nda ahsap ürünlerde yapiliyor. Çarsi esnaflarindan 4 çocuk babasi Mehmet Ali Selaldi (50) agaçlari yontarak basta sandalye, kus kafesi, besik ve yayiklar olmak üzere çesitli ürünler ortaya çikartiyor. Pandemi sürecinde özellikle vatandaslarin ahsap ürünlere ayri bir ilgi gösterdiginin belirten Selaldi, kendisinin de meslegi 7 yasinda dayisinin yaninda ögrendigini o günden bugüne kadar araliksiz devam ettigini aktardi.

43 yildir dayisinin yaninda ögrendigi meslegi yaptigini animsatan Selaldi," Dükkanimda besik, merdane, kus kafesleri, sandalye, ayran yayiklari, ekmek tahtasi gibi birçok ürün yapiyorum. Son günlerde besik ve kus kafeslerine vatandaslarin ilgisi yogun. Tahta besiklerimize çok emek veriyoruz. Siparise göre hazirlayip müsterilerimize satiyoruz. Besik fiyatlari 300-350 TL arasinda degisiyor"dedi.

Özellikle il disindan gelenlerin ahsap ürünlere ilgisinin çok fazla olduguna deginen Selaldi, gelenlerin mutlaka el emegi göz nuru ürünlerden aldigini kaydetti.

Kaynak: İHA