Bolu Valisi Ümit, Köroglu Millet Bahçesi Ve Olimpik Yüzme Havuzu Insaatlarinda Incelemede Bulundu

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu'da yapimi devam eden olimpik yüzme havuzu ile Köroglu Millet Bahçesi insaatlarini ziyaret etti.

Ümit, Karaçayir Mahallesi'nde bulunan ve 2015 yilinda yapilan ihalesine ragmen tamamlanamayinca 2020 yilinda yeniden ihale edilerek insasina baslanan Olimpik Yüzme Havuzunda inceleme yapti.

Fiziki gerçeklesmesi yüzde 95 oraninda olan insaat alanindaki olimpik ve atlama havuzlari ile bina içindeki diger birimleri gezerek Bolu Gençlik ve Spor Il Müdürü Serafettin Çilkara ile yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Ümit, gördügü eksiklikler ve yapilmasi gereken konulari yetkililere iletti.

Ümit, daha sonra Alpagutbey Mahallesi'nde yapimi devam eden Köroglu Millet Bahçesi insaatini da ziyaret ederek yapilan çalismalari yerinde gördü.

Toplam 102 dönüm üzerinde 85 dönümlük alanda yapilan çalismalari inceleyen Ümit, millet bahçesinde bulunacak her seyin yerini tek tek görerek nasil olacagi konusunda bilgiler aldi.

Ümit, burada yaptigi açiklamada, Bolu'daki 2 önemli yatirimi yerinde görme ve inceleme sansi bulduklarini ifade etti.

Insaat halindeyken bile çok muhtesem olacaklari anlasilan yatirimlar tamamlandiginda herkesin hayran kalacagini dile getiren Ümit, "Bir tanesi olimpik yüzme havuzu. Bu yatirimin insaati 2020 yilina kadar biraz sikintilarla gelmisse de tekrar yapilan ihale ile 2020 yilinin Agustos ayindan itibaren yeniden çalismalar basladi. Su anda yüzme havuzumuzun yüzde 95'i tamamlanmis durumda ve çalismalar devam ediyor. Sene sonuna kadar bitmesini bekledigimiz olimpik yüzme havuzumuz bittiginde insallah özellikle Bolulu gençlerimiz basta olmak üzere bölgemizin gençlerine hizmet edecek. Bunun yaninda yüzmeyi seven her yastaki vatandasa hitap eden çok önemli bir hizmet olacak." dedi.

Bolu Köroglu Millet Bahçesi'nin de çok güzel bir yerde ve muhtesem bir proje ile devam ettigini anlatan Ümit, "Köroglu Millet Bahçemiz mübalagasiz belki birçok millet bahçesine göre çok daha mükemmel ve görkemli olacak bir yer. Burada da yaklasik 1 sene önce ihalesi yapildi. Bu süre içinde çok hizli çalismalar sürdürüldü. Ve insallah 2022’nin birinci ayina kadar bitmis olacak. Fevkalade de güzel gidiyor. Burasina sadece bir millet bahçesi demekle anlatilacak bir sey degil. Üzerinde Köroglu Anit Müzesi olacak. Müzenin altinda fuaye alanlari olacak. Buralarda Köroglu ile ilgili birtakim görseller sergilenecek. Millet kiraathanemiz, 2 tane büfemiz, 2 adet basketbol sahamiz, sporcu giyinme soyunma alanlari ve binalarimiz, aletli egzersiz ve çocuk oyun alanlari, 1700'er metre bisiklet ve yürüyüs yolu olacak. Biyolojik gölet, yesil alanlar, kisacasi son derece mükemmel güzel bir millet bahçesi olacak." diye konustu.

Kaynak: AA