Artan Korona Virüs Vakalarina Ragmen Altinkum Plaji Tiklim Tiklim

Aydin’in turistik ilçesi Didim’de Agustos ayi itibariyle korona virüs vaka sayisi hizla artmasina ragmen Altinkum Plaji tiklim tiklim görüntüsü ile dikkat çekiyor. Sosyal mesafe kuralina uyulmadigi görülen plajda vatandaslar salgin tehlikesi altinda denize girip günesleniyor.

Artan Korona Virüs Vakalarina Ragmen Altinkum Plaji Tiklim Tiklim
Dünyayi etkisi altina alan korona virüs ile mücadele sürüyor. Türkiye’de 50 binin üzerinde kisinin hayatini kaybetmesine neden olan salgina karsi asilama çalismalari tüm hiziyla sürmesine ragmen, vaka sayilarinda da artis görülüyor. Çogu turistik il ve ilçede maske ve mesafe kurallarinin hiçe sayildigi ve insanlarin iç içe denize girdigi yerlerden biri de Didim ilçesi. HES uygulamasindaki vaka yogunluk haritasinda kirmiziya dönen Didim’de sosyal mesafe kurallari özellikle plajlarda görmezden geliniyor. Dünyaca ünlü Altinkum Plaji Agustos ayinda da misafirlerini agirlamaya devam ederken, vaka sayilarindaki artisa ragmen tatilciler plajda iç içe oturup, denize giriyor.

3 ayda 204 kisi hayatini kaybetti

Öte yandan Didim’deki nüfusun yaz aylarinda tatilciler dolayisiyla fazla olmasinin da vaka sayilarinin artmasina neden oldugu öngörülürken, ilçede 3 aylik yaz döneminde 204 kisinin korona virüs sebebiyle hayatini kaybettigi ögrenildi.

Artan korona virüs vakalarina ragmen denizden vazgeçmeyen vatandaslar, "Dikkat ediyoruz ama kalabalik. Ayni denizdeyiz, ayni plajdayiz. Ben Kovid geçirdim ama yine de geçirmeyecegim anlamina gelmiyor. Çok fazla insani temas etmemeye çalisiyorum. Plaj kalabalik ama göze aldik ve bir kere gelmis bulunduk, dikkat edecegiz" derken, bir baska vatanda ise "Mümkün oldugu oranda korunmaya çalisiyoruz. Maskeli dolasiyoruz. Yurt disindan geldik. Mesafeyi dikkat etmeye çalisiyoruz ama buradaki arkadaslarda o mesafeyi göremiyorum. Kendime göre tedbir aliyorum" dedi.

Kaynak: İHA