Antalya Valisi Yazici, Manavgat'taki Orman Yangininda Zarar Gören Esnaf Ve Vatandasi Ziyaret Etti Açiklamasi

'Hasar tespit, yikim ve enkaz kaldirma çalismalarimiz da tamamlandi. 9 Eylül'e kadar vatandasimizin varsa itirazlarini kabul ediyoruz. Sonrasinda ise en kisa sürede ihaleler tamamlaninca evlerin yapimina da baslayacagiz'

Antalya Valisi Ersin Yazici, Manavgat ilçesindeki orman yangininda Çeltikçi ve Asagi Isiklar mahallelerinde hasara ugrayan esnafa ve vatandasa "geçmis olsun" ziyaretinde bulundu.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, 28 Temmuz'da baslayip 10 gün süren yangin felaketinin yasandigi Manavgat'ta, muhtarlarla sorunlari dinlemeye devam eden Yazici, devlet olarak vatandasin yanlarinda olduklarini, yaralarin en kisa sürede el birligiyle sarilacagini kaydetti.

Yazici, devlet olarak vatandasin her türlü zararini karsilamak için tüm kurumlarin sahada aktif sekilde görev yaptigini belirtti.

Vatandasin acil ihtiyaçlarini karsiladiklarini aktaran Yazici, sunlari kaydetti:

"Yanginda evi zarar gören 400'e yakin vatandasimiza konteyner ev teslim ettik. Elektrik, su ve klima gibi eksiklerini tamamladik. Yine bu konteynerlerde kullanilacak olan ev esyalari ve aletleri de vatandaslarimiza ulastirdik. Vatandaslarimiz yine her türlü ihtiyacinda Afet Yönetim Merkezi'mizi arayabiliyor, ihtiyaçlari için talep olusturabiliyor. Ayrica hasar tespit, yikim ve enkaz kaldirma çalismalarimiz da tamamlandi. 9 Eylül'e kadar vatandasimizin varsa itirazlarini kabul ediyoruz. Sonrasinda ise en kisa sürede ihaleler tamamlaninca evlerin yapimina da baslayacagiz. Vatandaslardan yeni evlerinin yapilmasi için belirtecekleri arazide tapu sorunun yasanmamasi adina en kisa sürede varsa eksiklerini tamamlamalarini, eger arazileri hisseliyse hissedarlarin onaylarini almalarini rica ediyoruz."

Yazici, hayvancilik alaninda da acil ihtiyaç ile sorunlari giderdiklerini, zarar gören ormanlik alanlarin, bahçelerin uzmanlar gözetiminde yeniden yesillendirilecegini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA